29 Ιουν 2018

Ποιος "παίζει" με τις ανησυχίες των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Ηπείρου;

- Το Υπουργείο δίνει στη δημοσιότητα τη σχετική διάταξη
- "Αδιανόητος και, μάλλον, κακόβουλος ο θόρυβος"
- Αποκαλυπτική η ανακοίνωση της Συγκλήτου


   Εδώ και 2 μέρες, το Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Άρτα, τελεί υπό κατάληψη και επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, από τους εργαζόμενους του ΤΕΙ Ηπείρου, μετά από απόφαση που έλαβε ο Σύλλογός τους. Αφορμή είναι, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, "η πρόβλεψη που γίνεται στο σχέδιο νόμου για την ενοποίηση με το Πανεπιστήμιο για αναγκαστική μετακίνηση του συνόλου του προσωπικού του ΤΕΙ στα Γιάννινα."
   Σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, που περιλαμβάνει τη σχετική διάταξη, που θα συμπεριλαμβάνεται στο σ/ν, που θα κατατεθεί στη Βουλή ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
   Παραθέτω την ανακοίνωση, παρακάτω και ας κρίνουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι ποιος "παίζει" με τις ανησυχίες τους:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Θέμα: Η διάταξη για τους διοικητικούς του ΤΕΙ Ηπείρου όπως θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή
   Μετά την έγγραφη διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου ότι η οποιαδήποτε μετακίνηση διοικητικού προσωπικού θα γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, είναι αδιανόητος και, μάλλον, κακόβουλος ο θόρυβος που δημιουργείται γύρω από αυτό το θέμα.
   Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δημοσιοποιούμε τη διάταξη που θα συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση:

Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί κατά την 1η-10-2018 στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταφέρεται αυτοδικαίως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αντίστοιχη θέση αυτής που κατέχει (οργανική θέση ή προσωποπαγή) με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με το βαθμό που κατέχει, παραμένοντας στην ίδια έδρα (πόλη) εργασίας. Εάν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη από αυτή που εργάζονται, είναι δυνατή η επανατοποθέτησή τους, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη  τις υπηρεσιακές ανάγκες και συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση, λόγους υγείας, καθώς και λοιπά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Οι δικηγόροι με σύμβαση αορίστου χρόνου και πάγια έμμισθη εντολή μεταφέρονται αυτοδίκαια και εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την ίδια εργασιακή σχέση, τους ίδιους όρους και την ίδια διάρκεια.

   Απ' ότι πληροφορούμαστε δε, από ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου, ο Σύλλογος είναι σε γνώση της συγκεκριμένης διάταξης από το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018, μετά από ηλεκτρονικό μήνυμα που τους έστειλε ο ίδιο ο Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου.
   Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Συγκλήτου είναι χαρακτηριστικά:

   "Με την εξέλιξη αυτή, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου θεωρεί ότι αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στη θεσμοθετούμενη διαχείριση του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, απαλείφεται κάθε δικαιολογημένος φόβος των μελών του και εμπεδώνεται κλίμα εργασιακής ασφάλειας. Η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης του κτηρίου της κεντρικής διοίκησης και η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος είναι αδικαιολόγητη, λειτουργεί δε εν τέλει σε βάρος του ΤΕΙ Ηπείρου, των φοιτητών του και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πορεία του στο μέλλον. 
   Καλούμε άμεσα τα μέλη του διοικητικού προσωπικού να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, αξιολογώντας τα πραγματικά δεδομένα και με πίστη στις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, χωρίς να υιοθετούν πρακτικές που αδικούν πρωτίστως τους ίδιους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.