3 Μαΐ 2018

Ιστορική ημέρα για την Άρτα: Ένα αίτημα 40 ετών υλοποιείται την 1η Οκτωβρίου

- Έτοιμο το νομοσχέδιο, σε διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου
- Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη



   Ήταν Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2017, όταν από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε τη φράση που όλοι οι Αρτινοί περίμεναν: «Ιδρύεται Γεωπονική Σχολή στην Άρτα». Όσοι Αρτινοί βρισκόμασταν στην αίθουσα του Du Lac στα Γιάννενα, ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα και είμαι βέβαιος ότι την ίδια αντίδραση είχαν και όσοι το παρακολουθούσαν ζωντανά από την τηλεόραση. Κι αυτό, γιατί ήμουν ακόμα μαθητής Γυμνασίου, όταν στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια κυριαρχούσε το σύνθημα «Γεωπονική Σχολή στην Άρτα».
   Και τώρα, όπως λέει κι ένας γνωστός μου "Μετά από 40 σχεδόν χρόνια, ένας Αρτινός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δικαιώνει το αίτημα των Αρτινών, κάνοντας πράξη αυτό που ζητούσε η κοινωνία, ζητούσαν οι τοπικοί παράγοντες, βρίσκονταν σε κάθε υπόμνημα των τοπικών φορέων, προς τους πρωθυπουργούς που πέρασαν από τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας."
   Από εκείνη τη βραδιά του Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπλήρωση του ονείρου. Και δεν ήταν πάντοτε εύκολες. Υπήρχαν πολλά εμπόδια, κυρίως κατεστημένες αντιλήψεις που έπρεπε να ξεπεραστούν. Ήταν αρκετά εργώδης ο τοκετός και μάλιστα με κάποια παρατράγουδα, αρχικά τουλάχιστον, αλλά αυτά πλέον είναι ιστορία.
   Αυτό που έχει σημασία είναι η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αναφέρει:


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Μετά το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση συνεργειών ή συγχωνεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο μήνυμά του αναφέρει:
«Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την απορρόφηση σε αυτό του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Για το εν λόγω εγχείρημα, στις 15-11-2017 συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 09:00΄».
Επισυνάπτεται το σχέδιο νόμου (Δείτε το ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.