18 Απρ 2018

Κουρελιάζει τους ενδόμυχους πόθους των καταστροφολόγων το ΔΝΤ: Πλήρης αναθεώρηση, προς τα πάνω, των προβλέψεών του

- Αναδεικνύει την Ελλάδα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια του αναπτυγμένου κόσμου στο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα
- Προς μεγάλη θλίψη των Άρηδων, των Μπάμπηδων, των Γιάννηδων, αλλά και κομματικών επιτελείων, που εύχονται αποτυχία της εθνικής προσπάθειας


   Λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των δημοσιονομικών προβλέψεων της Eurostat για το 2017, το ΔΝΤ έρχεται να αλλάξει ριζικά τις προηγούμενες, λανθασμένες όπως παραδέχεται, εκτιμήσεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.
   Και ρίχνει στα σκουπίδια τους ενδόμυχους πόθους όσων, εντός και εκτός Ελλάδας, ελπίζουν σε αποτυχία της εθνικής προσπάθειας και τρομοκρατούν για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Προς μεγάλη θλίψη των Άρηδων, των Μπάμπηδων, των Γιάννηδων, αλλά και κομματικών επιτελείων, που ονειρεύονται νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής.
   Όπως φαίνεται από τα όσα αναφέρει η έκθεση Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο (Fiscal Monitor), που παρουσίασε σήμερα ο Διευθυντής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Βιτόρ Γκασπάρ, το Ταμείο έχει ανεβάσει αισθητά τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 και του 2018 σε 3,7% και σε 2,9% αντιστοίχως.
 Πρωτογενές Πλεόνασμα
   Το Ταμείο υπερδιπλασιάζει τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα (δεν λαμβάνει υπόψη τις δαπάνες για τις πληρωμές τόκων) του 2017, καθώς πλέον το υπολογίζει στο 3,7% του ΑΕΠ, όταν πριν από μόλις έξι μήνες το εκτιμούσε στο 1,7%! Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για το 2018, καθώς το ΔΝΤ αναθεωρεί θετικά την πρόβλεψη του 2,2% που είχε κάνει τον Οκτώβρη και πλέον τοποθετεί το πλεόνασμα στο 2,9% του ΑΕΠ.
   Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα περάσει από το 3,7% το 2017 στο 2,9% το 2018, ενώ από το 2019 ως και το 2022 θα βρίσκεται σταθερά στο 3,5%. Για το 2023 το Ταμείο υπολογίζει πως το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% που είναι ένας αριθμός που βρίσκεται εντός των δικών του στόχων.
  Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα 
   Το ΔΝΤ αναδεικνύει την Ελλάδα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια του αναπτυγμένου κόσμου στο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα (το πλεόνασμα συνυπολογιζόμενου του ρυθμού ανάπτυξης) για το έτος 2018.
 • 2017: 4,9% του ΑΕΠ
 • 2018: 3,8% του ΑΕΠ
 • 2019: 4,1% του ΑΕΠ
 • 2020: 3,7% του ΑΕΠ
 • 2021: 3,5% του ΑΕΠ
 • 2022: 3,7% του ΑΕΠ
 • 2023: 1,2% του ΑΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.