5 Ιαν 2018

Κριτική για το χριστουγεννιάτικο χωριό της Άρτας

Κερδίζει ο Δήμος εις βάρος του δημότη;


   Σερφάροντας στο internet, σκόνταψα σε ένα ποστάρισμα στο facebook της ARTA VOICE, με τον τίτλο "Κριτική για το χριστουγεννιάτικο χωριό της Άρτας" και υπότιτλο "Κερδίζει ο Δήμος εις βάρος του δημότη;".
   Έχοντας επισκεφτεί, με τα παιδιά μου και το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Άρτας και το αντίστοιχο των Ιωαννίνων, αν έπρεπε να κάνω τη σύγκριση μεταξύ τους, αυτή θα ήταν: Η μέρα με τη νύχτα!
   Όσο για το θέμα του παρκαρίσματος, στον αρχικό προγραμματισμό, όπως είχε ειπωθεί στους συνδιοργανωτές, θα δινόταν η δυνατότητα να παρκάρουν οι επισκέπτες στην αυλή του 1ου Δημοτικού. Τι συνέβη και ανατράπηκε ο σχεδιασμός δεν γνωρίζω. Πάντως, το συνολικό αποτέλεσμα είναι, όπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω κείμενο, ότι το χωριό είναι ολίγον "ανθρωποδιώχτης". Με εξαίρεση το παγοδρόμιο, που πραγματικά συγκεντρώνει μπόλικη πιτσιρικαρία και μπόλικα 5ευρα...
   Διαβάστε:

   Χριστουγεννιάτικο χωριό ''έστησε'' ο Δήμος Άρτας αυτή τη φορά στην πλατεία Σκουφά (είναι η πλατεία πάνω από το πρώτο Γυμνάσιο και κάτω από την Παρηγορήτισσα) αντί το κάστρο, που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τον βαρύγδουπο τίτλο "Παραμυθένια Πόλη Χριστουγέννων Άρτας" αποφάσισα να το επισκεφτώ για να μπω και εγώ στο πνεύμα των Χριστουγέννων, δυστυχώς όμως ο δαίμων της δημοσιογραφίας δεν με άφησε να  χαρώ την περιήγησή μου στην "Παραμυθένια Πόλη"..
Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ και θα καταλάβετε. Ξεκίνησα από τη Σκουφά στο ύψος της μικρής πλατείας του Αγίου Γεωργίου και ενώ είχα μάθει από τους ανθρώπους του Δήμου ότι αυτή τη χρονιά το χριστουγεννιάτικο χωριό θα ''ανοίξει"σε όλη την πόλη, το μόνο που συνάντησα ήταν κλειστά περίπτερα σε ορισμένα σημεία στην πόλη, λίγα παιχνίδια με πληρωμή σε ιδιώτη μπροστά από τον Ο.Τ.Ε, μια Σκουφά στολισμένη μέν αλλά αποκομμένη από την πλατεία που βρίσκεται το ''χριστουγεννιάτικο χωριό'' καί χωρίς καμία ταμπέλα που να καθοδηγεί τον επισκέπτη. Ενώ φθάνοντας στην πλατεία Κιλκίς νομίζεις ότι έχεις κάνει λάθος μιας και είναι αστόλιστη και χωρίς καμία σύνδεση με την όμορη πλατεία Σκουφά, που βρίσκεται το ''χωριό". Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα λίγο πριν ανέβω τα σκαλιά για την πλατεία, ήταν ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για πάρκινγκ, πράγμα που δυσκολεύει αρκετά τις οικογένειες που έρχονται από τα περίχωρα της Άρτας.
Μετά από μία ανάβαση επικίνδυνων σκαλοπατιών (καλό θα ήταν οι γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα ) συνάντησα 6 ξύλινα περίπτερα με ''άσχετα''για τις ημέρες των εορτών προιόντα όπως φο-μπιζού, προιόντα αρωματοθεραπείας;;; κ.λ.π, ένα μικρό carοusel με χρηματικό αντίτιμο 2 ευρώ, ένα παγοδρόμιο με αντίτιμο 5 ευρώ, ενώ στην κάτω πλευρά της πλατείας (προσοχή στα σκαλιά) το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη και το σπίτι των ξωτικών. Την ώρα που πήγα στην κάτω πλατεία, δεν υπήρχε ψυχή, ενώ στο παγοδρόμιο γινόταν "χαμός". Στον ίδιο χώρο διοργανώνονται και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Πρώτο ερωτηματικό: γιατί οι εκδηλώσεις να μην μοιράζονται σε όλη την πόλη, ώστε να τονωθεί η κίνηση των καταστημάτων; Δεύτερο ερωτηματικό: γιατί να υπάρχει εισιτήριο; Mπορεί κάλλιστα ο Δήμος να εντάσσει τα ποσά που θα δαπανηθούν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον ετήσιο προϋπολογισμό ( εάν δεν το ξέρει ας ρωτήσει τους άλλους Δήμους πώς τα καταφέρνουν μια χαρά και οι δημότες τους χαίρονται τις υπηρεσίες τους στις μέρες των εορτών, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη π.χ. Δήμος Αθήνας, Περιστερίου κ.λ.π). Διακόσιες χιλιάδες ευρώ εισέπραξε ο Δήμος από το μχούστ, δεν μπορεί να δώσει 20.000 ή και παραπάνω εάν χρειαστεί, για να μην επιβαρύνει το δημότη του; Πέντε χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο επιχειρηματίας στην αναπτυξιακή του Δήμου Αρτας για ενοίκιο της πλατείας και από 400 ευρώ το κάθε περίπτερο! Δηλαδή ο Δήμος εισπράτει από τον επιχειρηματία και αυτός με τη σειρά του από τον Αρτινό επισκέπτη. "Τζάμπα μάγκας" δηλαδή ο κ.Δήμαρχος και τη δόξα εισπράτει και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο δημότης.
Θα μου πείτε χρονιάρες μέρες και κάνω κριτική; Δε φταίω εγώ. Εξάλλου το ανέφερα και στην αρχή. Κυριάρχησε μέσα μου ο "δαίμων του ρεπορτάζ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.