18 Ιαν 2018

Καρατομήθηκε από τον Μητσοτάκη η Βίκυ Ευταξά

Ήταν πολύ μετριοπαθής για τα γούστα της ακροδεξιάς συνιστώσας που λυμαίνεται τη Ν.Δ.

   Οι Ηπειρώτες θα θυμούνται θυμάστε την Βασιλική (Βίκυ) Ευταξά, από την εποχή που ήταν, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
   Η κ. Ευταξά, στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης το 2009, μετά τη θητεία της στην Αποκεντρωμένη, στήριξε ενεργά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος και υπήρξε "προσωπική επιλογή" του για την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., να επανασυστήσει τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό στη συμπρωτεύουσα.
   Από προχθές, όμως, η κ. Ευταξά αποτελεί παρελθόν, καθώς "ξηλώθηκε" από τη θέση της.
   Ο λόγος; Κατηγορήθηκε ότι συνιστούσε, στους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για το Σκοπιανό. Κι αυτό την έφερε απέναντι στην ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ., των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, που σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα για την ονομασία.
   Διότι μπορεί η Ν.Δ. να λέει ότι αφήνει ελεύθερους κόσμο και βουλευτές να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι, αλλά στην πραγματικότητα, ο γαλάζιος μηχανισμός, που είναι στα χέρια του Άδωνι και λοιπών, βρίσκεται σε οργιώδεις προετοιμασίες. Αφού, ακόμα και γαλάζια ΚΤΕΛ ΑΕ ανακοινώνουν ότι βάζουν έκτακτα δρομολόγια με μειωμένες τιμές για να μεταφερθούν οπαδοί στη Θεσσαλονίκη.
   Η κ. Ευταξά αποδείχθηκε, λοιπόν, πολύ μετριοπαθής για τα γούστα της ηγετικής ομάδας, που λυμαίνεται τη Ν.Δ. και γι΄αυτό απομακρύνθηκε.
   Όσο για την ίδια τη Ν.Δ.; Αυτή βρίσκεται σε τρικυμία, καθώς, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Από τη μία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes από την άλλη λένε «ναι» στα συλλαλητήρια. Από τη μία με τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη και με τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.