8 Δεκ 2017

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας στο Δημόσιο

Σύστημα που εγγυάται διαφάνεια και αντικειμενικότητα, υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου τομέα και βάζει τέλος στις πελατειακές σχέσεις

   Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Οι αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 16 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2017.
   Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας περιελάμβανε 801 θέσεις, διαθέσιμες από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για Μετάταξη ή Απόσπαση. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας:
   • 456 Θέσεις διαθέσιμες για Μετάταξη
   • 345 Θέσεις διαθέσιμες για Απόσπαση
   Οι θέσεις δημοσιεύτηκαν τόσο στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr/), όσο και στην ενημερωτική του ιστοσελίδα (http://apografi.gov.gr/index.php/esk/mobility-1-2017.html).
   Κάθε ενδιαφερόμενος για να υποβάλει την αίτηση του, χρησιμοποιούσε τους προσωπικούς του κωδικούς (TAXISnet) για να απόκτηση πρόσβαση στο Μητρώο. Η αίτηση προσυμπληρώνονταν με τα προσωπικά του στοιχεία, τα στοιχεία της υπηρεσιακής του κατάστασης καθώς και τα τυπικά του προσόντα, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στο Μητρώο από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού. Κάθε υπάλληλος μπορούσε να δηλώσει περισσότερες από μία θέσεις.
   Για τις παραπάνω θέσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις.
   Στον παρακάτω πίνακα, που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσιάζονται ανά Φορέα:
   - οι συνολικές θέσεις που διατέθηκαν στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας
   - οι θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκε αίτηση/αιτήσεις μετακίνησης
   - ο αριθμός των υπαλλήλων που αιτήθηκε τις θέσεις αυτές


   Το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις παραπάνω αιτήσεις και θα επιλέξουν –βάσει των κριτηρίων του Ν.4440/2016– τους επικρατέστερους.
   Υπενθυμίζεται, ότι για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους με την προκηρυσσόμενη θέση, οι εκθέσεις αξιολόγησης, η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων και κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Επιπλέον, μεταξύ των τριών επικρατέστερων διενεργείται συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.