6 Σεπ 2017

Επαλήθευση Γεροβασίλη-Τσίρκα για την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ποιότητα του ακτινιδίου της Άρτας

Κατασχέθηκε ένας τόνος ακτινιδίων, που θα έφθαναν στις αγορές, δυσφημώντας το δυναμικότερο προϊόν της περιοχής μας

   Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο Δελτίο Τύπου, που υπέγραψαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν.Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν.Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, σχετικά με το ακτινίδιο της Άρτας και η επισήμανσή τους ότι "οφείλουμε να διαφυλάξουμε το προϊόν και να μην επιτρέψουμε την υπονόμευση της ποιότητάς του" αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, ως μέγιστη ανάγκη και προτεραιότητα για την προστασία της δυναμικότερου προϊόντος της Άρτας, που μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής και των παραγωγών.
   Το κυριότερο, βέβαια, είναι η ανάγκη να προστατευθούν οι παραγωγοί, που με μεγάλο κόπο έφτασαν το ακτινίδιο στις κορυφαίες θέσεις των διεθνών αγορών.
   Μόλις, μια μέρα, λοιπόν, από τη δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου, ανακοινώθηκε ότι δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοατρικής της ΠΕ Άρτας, ένας τόνος ακτινιδίων, τα οποία, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι  κόπηκαν ανώριμα και χωρίς να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση.
   Αυτά τα ακτινίδια θα έβρισκαν το δρόμο προς τις αγορές, τα ράφια και τελικά τους καταναλωτές και θα δυσφημούσαν το δυναμικότερο προϊόν της περιοχής μας.
   Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Στα πλαίσια προγραμματισμένων ελέγχων για την τήρηση των κανόνων εμπορίας ακτινιδίων, γεωπόνοι - ελεγκτές του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Άρτας, προχώρησαν σε δέσμευση – κατάσχεση ενός περίπου τόνου ακτινιδίων, ποικιλίας Τσεχελίδη, τα οποία κόπηκαν ανώριμα και χωρίς να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση κοπής από την αρμόδια Δ/νση.

Κατόπιν αυτών γίνονται αυστηρές συστάσεις στους παραγωγούς να μην προβαίνουν σε κοπή ακτινιδίων χωρίς να έχει εκδοθεί απόφαση κοπής ξεχωριστά για κάθε ποικιλία ακτινιδίων από την αρμόδια ΔΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.