6 Μαρ 2017

Γιώργος Δέδες στην Γέφυρα Πλάκας: Εγκρίθηκαν 5.500.000 ευρώ για την αναστήλωση

Επίσκεψη σε Βουργαρέλι, Θεοδώριανα, προκειμένου να δει από κοντά τους δρόμους που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση ύψους 7.500.00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

   Τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος για μία ακόμη φορά βρέθηκε στην περιοχή.
   Η πρώτη επίσκεψη έγινε στη Γέφυρα της Πλάκας, για την αναστήλωση της οποίας ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωση την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
   Στη συνέχεια, έγινε σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, με την παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Τουρισμού της περιοχής.
   Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τονίσει τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε ο κ. Δέδες στις σχετικές διαδικασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας και να αναφερθεί αναλυτικά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, μια περιοχή με ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στην μεγάλη ανάγκη βελτίωσης των προσβάσεων.
   Έγινε αναλυτικότερη αναφορά στον άξονα Πλάκα - Άγναντα - Πράμαντα - Ματσούκι (2η Επαρχιακή Οδός), ως προέκταση του κάθετου άξονα σύνδεσης της περιοχής με την Ιόνια Οδό (Κόμβος Τερόβου - Πηγάδια).
   Οι επαγγελματίες της περιοχής μετέφεραν από την πλευρά τους την εμπειρία τους από την καθημερινή ενασχόλησή τους στις επιχειρήσεις τους και τόνισαν και εκείνοι από την πλευρά τους, ότι η σημερινή κατάσταση των προσβάσεων αποτελεί έναν ιδιαίτερα αρνητικό παράγοντα.
   Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών αναγνώρισε τις σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή των Τζουμέρκων και την ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση βελτίωσης των προσβάσεων. Παρουσιάστηκε από την πλευρά του ένα πρώτο σχέδιο δρομολόγησης τόσο της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών όσο και στη συνέχεια της εκτέλεσης των απαραίτητων έργων.
   Από την πλευρά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και των φορέων της περιοχής εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσκεψη του κ. Δέδε και τα αποτελέσματα των επαφών.


   Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τον Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Δέδε, στην έδρα του Δήμου στο Βουργαρέλι, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης μαζί με τους Αντιδημάρχους Ευαγγελία Καραγιάννη, Παναγιώτα Αντωνάκη, Νίκο Σιμόπουλο Νικόλαο, Βασίλη Καρύδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και το προσωπικό του Δημαρχείου.
   Μαζί με τον Γ. Γραμματέα κατέφθασαν στο Δήμο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, τεχνικό επιτελείο της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Γ.Μ.Ε. Στην συγκέντρωση που ακολούθησε στην αίθουσα συνελεύσεων ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Κο Δέδε που τήρησε την υπόσχεση του να επισκεφτεί τα Τζουμέρκα και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το Υπουργείο Υποδομών, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον βουλευτή Βασίλη Τσίρκα, καθώς και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους ευχαρίστησε όλους θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση τους στα αιτήματα του Δήμου.
   Ο κ. Γαρνέλης δήλωσε πως και οι δύο δρόμοι που δρομολογήθηκαν στο Δήμο θεωρούνται άκρως απαραίτητοι για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο «Άγναντα – Βουργαρέλι» πραγματοποιεί το όνειρο της ένωσης των δύο πρώην Δήμων Αγνάντων και Αθαμανίας και ο «Θεοδώριανα – Αθαμάνιο» παρακάμπτει την διέλευση βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του ανερχόμενου νερού «Πηγές Κωστηλάτας», μέσα από το Αθαμάνιο.
   Ο κ. Δέδες ευχαρίστησε τους πάντες για την θερμή υποδοχή και δήλωσε πως η περιοχή στερήθηκε έργων υποδομής τα προηγούμενα χρόνια, αν και είχε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, και τώρα ήρθε η ώρα με συλλογική προσπάθεια να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο αξιοποίησης της. Με τη σειρά τους πήραν το λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Σιλιόγκας, ο Βασίλης Τσίρκας, ο Βασίλης Ψαθάς, οι επικεφαλείς των παρατάξεων Λεωνίδας Τσίπρας, ο Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης, Φώτης Χαχούλης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Κώστας Φώτης. Όλοι τους ευχαρίστησαν τον κ. Δέδε για την καλή συνεργία και την παρουσία του στα μέρη μας και τόνισαν τη σημασία του σχεδιασμού του Παραλίμνιου δρόμου ο οποίος θα δώσει τουριστική ώθηση στα ορεινά της Άρτας.
   Αφού γευμάτισαν στο Βουργαρέλι, ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Δέδε, τα τεχνικά επιτελεία και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους ανηφόρησαν για τα Θεοδώριανα, χωριό καταγωγής του Γενικού Γραμματέα, στο οποίο κατοικεί μόνιμα η μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δέδες σταμάτησε σε όλα τα καίρια σημεία του δρόμου για να διαπιστώσει και ο ίδιος τη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς ο ίδιος έχει την ιδιότητα του μηχανικού. Στην πλατεία των Θεοδωριάνων ήπιαν τσιπουράκι και αμέσως μετά επισκέφτηκαν το εργοστάσιο νερού «Πηγές Κωστηλάτας». Εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του από τον Φώτη Παναγιώτου, έναν εκ των ιδιοκτητών του εργοστασίου και διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση και τις άριστες συνθήκες εργασίας. Πληροφορήθηκαν μάλιστα ότι η πωλήσεις ανεβαίνουν συνεχώς και το εργοστάσιο ετοιμάζεται να κάνει νέες προσλήψεις, γεγονός το οποίο χαροποιεί τους πάντες καθώς θα φέρει περισσότερο νέο κόσμο στα χωριά μας.
   Ο Δήμαρχος μαζί με τον Κο Δέδε επέστρεψαν από τον δρόμο της Νεράιδας οπού επισημάνθηκε κι εκεί η ανάγκη για ασφαλτόστρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.