15 Οκτ 2016

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ν.Δ. για το θαλασσοδάνειο των 160 εκατ. ευρώ

- Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τα δάνεια με... αέρα του ΠΑΣΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρως εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για όσα ψευδή είπε στη Βουλή περί δήθεν εξυπηρετούμενων δανείων

   Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά", σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τα δάνεια του κόμματος, επιβεβαιώνει πλήρως τη διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνική καταστροφή που αυτή επέφερε.
   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγωγή επιδόθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στη Νέα Δημοκρατία την περασμένη Παρασκευή και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του εισαγγελέα.
   Η Τράπεζα ζητά ολόκληρο το ποσό του δανείου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το ΠΑΣΟΚ, που επίσης έχει θαλασσοδάνεια.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει:
   Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει πλήρως τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματός του, στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
   Σε μια περίοδο που το ανακεφαλαιοποιημένο από τους πολίτες τραπεζικό σύστημα κρατούσε κλειστές τις ροές χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δανείζονταν αστρονομικά ποσά με... αέρα.
   Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.