16 Μαΐ 2016

Οι Καρέκλες του Ιονέσκο από το θεατρικό εργαστήρι του ΣΚΟΥΦΑ - VIDEO

Και για τα παιδιά, ο Φεγγαροσκεπαστής, σε θεατρική διασκευή της Έλλης Μάνθα

   Η ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» Άρτας θα παρουσιάσει ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Ευγένιου Ιονέσκο «ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι, στις 22 Απριλίου 1952. Ο ίδιος στο πρόγραμμα της παράστασης γράφει: «Καθώς ο κόσμος είναι ακατανόητος για μένα, είμαι σε αναμονή για κάποιον να τον εξηγήσει».
   Καθώς η ιδέα του Θεάτρου του Παραλόγου εξελίχθηκε σε μια λογοτεχνική μορφή, που εξερευνούσε την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, «Οι Καρέκλες» θεωρήθηκαν ως δημιουργικό παράδειγμα αυτού του είδους θεάτρου.
   Το έργο «Οι Καρέκλες», 64 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, σε μια Ελλάδα που κοιτάει με τρομαγμένο βλέμμα το αβέβαιο μέλλον, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…
   Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 9:30 μ.μ. στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.
   Προπώληση εισιτηρίων στη Γραμματεία του Συλλόγου.



    Επίσης, το παιδικό τμήμα του Θεατρικού εργαστηρίου θα παρουσιάσει το ποιητικό παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης «Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ», του Eric Puybaret, σε θεατρική διασκευή της Έλλης Μάνθα.
   Ο μικρός Τιμολέων είναι ο νέος φεγγαροσκεπαστής. Μόλις πήρε το πτυχίο του από τη Μεγάλη του Κόσμου Σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι.
   Απόψε κιόλας. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα.
   Ο Τιμολέων πρέπει ως το χάραμα να βρει τρόπο να φτάσει στο φεγγάρι.
   Θα τα καταφέρει;
   Σας περιμένουμε όλους στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου την Κυριακή 22 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.