3 Μαρ 2016

Η ξενοφοβική ανασφάλεια του δημάρχου Άρτας

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Σε θέματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, η συντριπτική πλειοψηφία του Αρτινού λαού, δεν έχει κανενός είδους «ανασφάλεια», αντίθετα είναι ασφαλής, ενωμένη, ευαισθητοποιημένη και δυνατή

   Τη στιγμή που δεκάδες Δήμοι σε όλοι την χώρα κερδίζουν την μάχη της ανθρωπιάς, συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στους ξεριζωμένους από τον πόλεμο πρόσφυγες, ο Δήμαρχος Αρταίων κλείνει τα μάτια του στα παραδείγματα των ομολόγων του της Κοζάνης, της Καβάλας, της Δράμας, του Αλμυρού, των Τρικάλων, της Θεσσαλονίκης, του Περάματος, του Ιλίου, των Χανίων και πολλών άλλων.
    Στην επιστολή καλωσορίσματος του Δημάρχου Τρικάλων προς τους πρόσφυγες, που προσωρινά φιλοξενούνται στα Τρίκαλα, ο δήμαρχος Αρταίων απαντά με ξενοφοβική επιστολή προς τις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου και της Άρτας.
   Δεν γνωρίζω αν την συνέταξε ο ίδιος την επιστολή ή την έγραψε άλλος για λογαριασμό του, αλλά, όποιος και να την έγραψε, ακροβατεί μεταξύ σουρεαλισμού και ιστορικής ασχετοσύνης, καθώς στην επιστολή αναφέρεται το αμίμητο: «Η Ήπειρος, ως πύλη εξόδου μεταναστευτικών ροών, αλλά και ο Δήμος Αρταίων ειδικότερα, έχει πολλές φορές στο παρελθόν υποστεί συνέπειες από την αθρόα προσέλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που επιχειρούν να φύγουν από την χώρα μας»!!! 
   Προσωπικά, πάντως, την Ήπειρο την ήξερα ως πύλη εισόδου και όχι εξόδου. Αυτό που γνώριζα ήταν ότι από τα ελληνοαλβανικά σύνορα προσπαθούσαν να μπουν στην χώρα για να μείνουν εδώ και όχι να βγουν για να φύγουν από την Ελλάδα. Και απ' όσο γνωρίζω, ΠΟΤΕ πρόσφυγες δεν αποπειράθηκαν να βγουν από την Ήπειρο. Εκτός κι αν ο δήμαρχος αναφέρεται στους Σουλιώτες, που κατέφυγαν στα, υπό ξένη κατοχή, Ιόνια νησιά, καταδιωκόμενοι από τον Αλή πασά
   Και, σα να μην έφταναν οι ιστορικές παραδοξολογίες, ο δήμαρχος Αρταίων αποπειράται να δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας και αναταραχής, εφευρίσκοντας την ύπαρξη «εύλογης ανασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής». Υπαινίσσεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας, υποδαυλίζοντας, με αυτό τον τρόπο, φοβικά συναισθήματα στους πολίτες της περιοχής.
   Δεν θέλω να το τραβήξω μακριά, αν και τραβιέται από μόνο του, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δήμαρχος πρέπει να σταματήσει να υποτιμά το μεγαλείο της ψυχής και τα αισθήματα αλληλεγγύης των Αρτινών και να πάψει να προσβάλλει το κοινό αίσθημα και να κηλιδώνει την εικόνα της Άρτας στο πανελλήνιο.
   Οφείλει να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης του, να πάψει να αναπαράγει ξενοφοβικές ακραίες κραυγές και να συστρατευτεί στη συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων, των εθελοντών, των χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα, που, αυθόρμητα και χωρίς δισταγμό, έδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μπορούν να κερδίσουν, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.
   Στην επιστολή του, όμως, συμπεριλαμβάνει και το θέμα των καταυλισμών Ρομά στην πόλη μας. Ελπίζω να μην ισχύει, αλλά, προσωπικά, πιστεύω ότι το κάνει για να προκαλέσει στους δημότες τον υποσυνείδητο συνειρμό «πρόσφυγες - αυξημένη παραβατικότητα», που παρατηρείται σε κάποιους καταυλισμούς και να δημιουργήσει έτσι, με αυτοανατροφοδότηση, την περιβόητη «εύλογη ανασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής»...

   Με αφορμή την επιστολή, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας δημοσίευσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που επί πέντε χρόνια έχει εξωθήσει την ελληνική κοινωνία στα όριά της, η ίδια αυτή κοινωνία, έχει δώσει παγκόσμιο μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά του Αιγαίου και προσφέροντας από το υστέρημά της τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης. Ακόμη προσφέρει από το πλεόνασμά της αγκαλιά και συμπαράσταση, σε ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί βίαια από τα σπίτια τους. Ο λαός αυτός και ξέρει και καταλαβαίνει από προσφυγιά, γιατί είναι νωπές ακόμη οι μνήμες.
   Στο δρόμο αυτό θα συνεχίσει, δίνοντας στην πράξη απάντηση σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές πρακτικές, συγκεκριμένων ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων που ορθώνουν φράκτες, αλλά και σε ελάχιστους στη χώρα μας, που επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ξενοφοβικό δηλητήριο. Η απόπειρα όμως αυτή πέφτει στο κενό. Σκοντάφτει στους ανθρώπινους φράκτες των χιλιάδων αλληλέγγυων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών.
   Το δρόμο αυτό ακολούθησε στην συντριπτική της πλειοψηφία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, με λιγοστές, αλλά κραυγαλέες εξαιρέσεις. Αυτόν τον δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Νομό μας. Οι πρώτες ενδείξεις στο Δήμο Αρταίων εγείρουν ερωτηματικά. Σε επιστολή του προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές Ηπείρου και Άρτας, ο Δήμαρχος Άρτας εφευρίσκει την ύπαρξη δήθεν εύλογης ανασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από πληροφορίες για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε παλιό στρατόπεδο της Ηπείρου και διανθίζει το θέμα, προσθέτοντας στην επιστολή του και το θέμα καταυλισμών Ρομά. Είναι πραγματικά ακατανόητη και άξια απορίας η όποια σύνδεση των Ρομά και των προσφύγων. Είναι άξιο απορίας εάν υπήρξε σκοπιμότητα ή έγινε από άγνοια.
   Θέλουμε να επισημάνουμε στον Δήμαρχο Άρτας, ότι σε θέματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, η συντριπτική πλειοψηφία του Αρτινού λαού, δεν έχει κανενός είδους «ανασφάλεια», αντίθετα είναι ασφαλής, ενωμένη, ευαισθητοποιημένη και δυνατή.
   Τέλος, τον καλούμε να συστρατευτεί στη συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων, των εθελοντών, των χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα, που αυθόρμητα και χωρίς δισταγμό, έδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μπορούν να κερδίσουν ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.


ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.