3 Μαρ 2016

Το βατράχι της Ηγουμενίτσας προφυλακίστηκε για τα λαθραία τσιγάρα στα κατεψυγμένα ψάρια - ΦΩΤΟ

Άλλος ένας βαθμοφόρος του Λιμενικού, ένας τελωνειακός, ένας ιδιώτης και ο οδηγός του φορτηγού-ψυγείου συνελήφθησαν για τα 370.740 πακέτα, ποσότητα στην οποία αναλογούν διαφυγόντες δασμοί ύψους 1.268.311,82 ευρώ

   Σαν βόμβα έσκασε την περασμένη εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα η σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Λιμενικού, ο οποίος μάλιστα, συμφωνα με το thespro.gr ήταν ο διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων.
   Όλα ξεκίνησαν όταν, την περασμένη Πέμπτη, σε έλεγχο που έγινε στο φορτίο φορτηγού με επικαθήμενο ψυγείο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, ανάμεσα σε φορτίο ψαριών, μεγάλη ποσότητα από λαθραία τσιγάρα, τα οποία ο 38χρονος οδηγός σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
   Ο οδηγός συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ το φορτηγό, όπως φυσικά και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν. Από την καταμέτρηση που ακολούθησε βρέθηκε ότι υπήρχαν 370.740 πακέτα τσιγάρων, ποσότητα στην οποία αναλογούν διαφυγόντες δασμοί ύψους 1.268.311,82 ευρώ.


   Από εκεί και πέρα όμως, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κυκλώματος διακίνησης και η έρευνα έβγαλε λαγό ή μάλλον... βατράχι!!! Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο 44χρονος διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
   Κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προέβησαν στην σύλληψη ενός ακόμα βαθμοφόρου που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ενός ιδιώτη κατοίκου Θεσσαλονίκης.
   Μετά από λίγες ημέρες συνελήφθη στην Αθήνα ένας 53χρονος τελωνειακός υπάλληλος, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων που εντοπίστηκαν πριν από τρεις ημέρες στην Ηγουμενίτσα. Ο τελωνειακός, όσο και ο λιμενικός που είχε συλληφθεί αρχικώς, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να απολογηθούν.
   Τελικά, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια Ηγουμενίτσας, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού σώματος της περιοχής, αλλά και ο τελωνειακός, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας. Ο άλλος βαθμοφόρος, που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης ο ιδιώτης, κάτοικος Θεσσαλονίκης, ζήτησαν από την ανακρίτρια και έλαβαν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.