11 Φεβ 2016

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου - Αναζητείται ο τρίτος

Αλέξης Τσίπρας: Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

   Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο χειριστών του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποπλοιάρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ και ο Ανθυπασπιστής (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριος Ευαγγέλου.
   Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στην ξηρά για τον εντοπισμό του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, του τρίτου μέλους του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου
   Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
   Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.
   To ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις 04.40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του σε αποκρημνη περιοχή βορειοδυτικά της Κινάρου, ενώ στις 07.01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.
   Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης οι φρεγάτες "Ύδρα", "Σπέτσαι", "Έλλη", "Νικηφόρος Φωκάς", "Αδριάς", τα οργανικά ελικόπτερα Σικόρσκι της φρεγάτας "Σπέτσαι" και ΑΒ-212 της φρεγάτας "Αδριάς" και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.
   Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.
   Τη βαθύτατη οδύνη του για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.
   Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η πατρίδα. «Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.