26 Νοε 2015

Το MEGA και τα κέντρα που υπονομεύουν την σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός

   Από τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και όσα μετέδωσε προ ολίγου το MEGA:
   "Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
   Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.
   Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό."
   Σήμερα το πρωί, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:
   "Η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από τον Π. Παυλόπουλο, έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση.
   Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς."
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασφαλιστικό και το προσφυγικό θα είναι τα δύο θέματα του συμβουλίου των πολιτικών. Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς για την κατάσταση, ενώ στο ασφαλιστικό θα ζητήσει τις θέσεις των κομμάτων.
   Άγνωστο είναι το πότε θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένο όμως πως αύριο επιστρέφει από τη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ την Κυριακή ο πρωθυπουργός αναχωρεί για Βρυξέλλες και Παρίσι, ενδεχομένως το Σάββατο να αποτελεί μια πιθανή ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.