15 Οκτ 2015

Βαγγέλης Αποστόλου: Θα στηρίξουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με διαφορετική φορολογική μεταχείριση - VIDEO

Από τους 750.000 που παίρνουν ενισχύσεις, μόνο οι 320.000 είναι οι κατ' επάγγελμα αγρότες

   «Θα στηρίξουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με διαφορετική φορολογική μεταχείριση» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Τόνισε ότι από τους 750.000 που παίρνουν ενισχύσεις, μόνο οι 320.000 είναι οι κατ' επάγγελμα αγρότες.
   «Θα δούμε πως φορολογούν και οι άλλες χώρες τις ενισχύσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός. Ήδη από το 2013 θεσπίστηκε η φορολόγησή των αγροτικών ενισχύσεων, ενώ από το καλοκαίρι έγινε πρόταση από την κυβέρνηση να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις μέχρι 12.000 ευρώ, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.
   Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 10 δισ. η αξία της αγροτικής παραγωγής αυτή που απευθύνεται σε καταναλωτές και όχι σε ιδιόχρηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και φορολογικά να εμφανίζεται μόνο 3 με 4 δισ. Τεράστιο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης προς ωφελεία των αγροτών, το θέμα της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, υπογράμμισε ο υπουργός.
   Διευκρίνισε ότι θα συμψηφίζεται το ΦΠΑ που πληρώνει ο αγρότης με αυτό που εισπράττει, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταλήξουμε σε ένα κόστος παραγωγής που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το γεγονός ότι το προϊόν της αγροτικής παραγωγής δεν πωλείται, αλλά αγοράζεται είναι ένα επιπλέον πρόβλημα. Ο αγρότης θα πρέπει να κόβει τιμολόγια πώλησης.«Όταν δεν υπάρχει καθαρό κέρδος δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη στην προκειμένη περίπτωση» είπε.
   Ωστόσο επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ασφαλιστικό για τους αγρότες και τάχθηκε υπέρ κατά της κατάργησης του ΟΓΑ που πρότειναν οι δανειστές, καθώς όπως είπε το εισόδημα του αγροτικού χώρου δεν είναι σταθερό αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.