15 Οκτ 2015

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καταδικάζει τις αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής και γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις

   Καταδικάζει τις αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, εν όψει της σημερινής εκδίκασης της υπόθεσης των συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου της Υγείας, που μαζί με δεκάδες εργαζομένους είχαν κινητοποιηθεί προ διετίας ενάντια στη ρατσιστική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Σάμου.
   «Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής και γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάθε άνθρωπος που πληροί τα ιατρικά κριτήρια μπορεί να δώσει εθελοντικά αίμα το οποίο διατίθεται σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο το έχει ανάγκη. Αυτό είναι το πλαίσιο του συστήματος αιμοδοσίας στη χώρα μας κι όποιος δεν το αποδέχεται αποκλείει αυτονόητα άτομα, ομάδες ή συλλόγους από τη μη αμειβόμενη, χωρίς κανενός είδους διακρίσεις, εθελοντική αιμοδοσία που ισχύει στη χώρα μας», αποσαφηνίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε μια σκληρή ανακοίνωση,
   «Επομένως», επισημαίνεται, «ο ισχυρισμός για διοργάνωση «αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες» από το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι ψευδής και αποτελεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης, συμβάλλει δε στην ανάπτυξη ρατσιστικών αντιλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας και ευρύτερα της Υγείας».
   Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται σήμερα για την κινητοποίησή τους, έπειτα από αναφορά της τότε διοικήτριας του νοσοκομείου του νησιού, Βασιλείας Σίδερη, η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Μιτσάκη-Αποστόλου, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής, και ο τότε αντιπρόεδρος του συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών, Νίκος Μπαρμπατζάς, με την κατηγορία της παρεμπόδισης εθελοντικής αιμοδοσίας του συλλόγου της Χ.Α.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.