12 Οκτ 2015

Δε θα μένουν πια στο απυρόβλητο οι μεγαλοοφειλέτες

Η κατεύθυνση πάντα είναι να ελαφρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα και τα βάρη να μετατεθούν προς τα ανώτερα εισοδήματα

   Τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή, που προβλέπουν δέσμευση του 50% των καταθέσεων και άνοιγμα των θυρίδων, αφορούν σε χρέη προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ, τόνισε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπ. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
   Μιλώντας σήμερα στο «Κόκκινο», ο Π. Μελαχρινός υπογράμμισε πως «ο κόσμος δε δέχεται πια να μένουν στο απυρόβλητο οι μεγαλοκαταθέτες», και σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση, η ποινική διαδικασία δεν θα αναστέλλεται ακόμα και αν ο οφειλέτης κάνει προσφυγή.
   «Από την επόμενη μέρα των εκλογών, τα ΜΜΕ μιλούν για "τσουνάμι φόρων". Στην πραγματικότητα, πάγιες καταστάσεις, όπως η φορολογία εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ, παρουσιάζονται σαν κάτι νέο και υπερβολικό», απάντησε ο Π. Μελαχρινός στις αιτιάσεις για «φοροκαταιγίδα».
    Όπως επεσήμανε, στο νομοσχέδιο υπήρξε μεγάλη πρόοδος στον εξορθολογισμό των φορολογικών προστίμων. «Το πεδίο γίνεται πλέον πιο ελαστικό και ο παραβάτης δεν πληρώνει υπέρογκα ποσά και μπορεί πια να συμμορφωθεί, αντί να κλείσει την επιχείρηση», είπε.
   Ο Π. Μελαχρινός σημείωσε επίσης πως «η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή και μέχρι την τελευταία στιγμή γίνεται προσπάθεια να κερδηθούν πράγματα». Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στις 100 δόσεις όσοι έχασαν τη ρύθμιση λόγω της εφαρμογής των capital controls, ενώ αναζητείται ένας νέος φορολογικός πόρος για το επόμενο έτος προκειμένου να αλλάξει ο ΦΠΑ 23%.
   Παράλληλα, δεν απέκλεισε θετικές εκπλήξεις και ως προς τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση πως το ετήσιο όριο των 12.000 ευρώ για τους σχετικούς συντελεστές φορολόγησης αφορά σε εισοδήματα από μισθώματα και όχι στα συνολικά εισοδήματα.
   «Η κατεύθυνση πάντα είναι να ελαφρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα και τα βάρη να μετατεθούν προς τα ανώτερα εισοδήματα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.