3 Οκτ 2015

Στη φυλακή ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό

   Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που απολογήθηκε για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, στην Ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.
   Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας την Δευτέρα το βράδυ, οδηγήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Οκτώβρη, το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση των συστημάτων της σουηδικής ERICSSON. Σύμφωνα με όσα του αποδίδονται από την Δικαιοσύνη, διακίνησε χρήματα που υπολογίζονται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι κατηγορίες
   Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν "μίζα" άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ η οποία διακινήθηκε μέσω offshore εταιρείας, συμφερόντων του και είχε τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.
   Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericsson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία Axon. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το 1999 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και η αγορά τους κόστισε στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 530 εκατ. ευρώ.
   Την υπόθεση είχε ερευνήσει αρχικά ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Α. Ελευθεριάνος με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου. Σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου, η εισαγγελία Διαφθοράς είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη συνέχεια, πριν από αρκετούς μήνες, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα.
   Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται για την αγορά άλλων δύο εξοπλιστικών συστημάτων, των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ και των προγραμμάτων του "ηλεκτρονικού πολέμου". Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις βρίσκονται επίσης σε προχωρημένο στάδιο.
   Στην δικογραφία αναφέρεται ότι τα επίμαχα ποσά διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο Μονακό της εξωχώριας εταιρίας Ιnteraction, η οποία κατά τις δικαστικές αρχές σχετίζεται με τον Θωμά Λιακουνάκο, κάτι που αρνείται ωστόσο, ο ίδιος. Τα χρήματα αυτά φέρεται να δόθηκαν, μέσω ελβετικών λογαριασμών, από την Σουηδική Εταιρία ως "ωφέλιμες πληρωμές" για την επιλογή της ως προμηθεύτριας των συγκεκριμένων συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.