29 Ιουλ 2015

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Γραφείου του Δημότη» στο Δήμο Αρταίων

Φιλοδοξεί να επιτελέσει έργο κρίσιμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών

   Ένας νέος θεσμός, το «Γραφείο του Δημότη», τέθηκε σε λειτουργία στο Δήμο Αρταίων, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος προς τους δημότες σε όλα τα επίπεδα.
   Στην υπηρεσία αυτή μπορούν να καλούν με αστική χρέωση όλοι οι δημότες του Δήμου Αρταίων και να γνωστοποιούν οποιοδήποτε αίτημά τους χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση (λάμπες, λακκούβες, σκουπίδια, κλπ.).
   Το «Γραφείο του Δημότη» καταγράφει και παρακολουθεί την εξέλιξη των γενικών αιτημάτων τους, τα διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες και ενημερώνει τους δημότες για την εξέλιξη/έκβασή τους.
   Το σύστημα κρατά στατιστικά στοιχεία των αιτημάτων, παραπόνων κλπ., ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος της έγκαιρης ανταπόκρισης των Τμημάτων του Δήμου σ’ αυτά.
   Το «Γραφείο του Δημότη» είναι μια Οργανωτική Μονάδα, που υπάγεται στο Γραφείο Δημάρχου και φιλοδοξεί να επιτελέσει έργο κρίσιμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πώς λειτουργεί
   Η διαδικασία που ακολουθείται έχει τη μορφή:
1. Τηλεφωνική λήψη του Αιτήματος από το «Γραφείο του Δημότη»
      - είτε στον 5ψήφιο αριθμό 15196 
      - είτε στο 26810 72910 (Τμήμα Καθαριότητας- Ανακύκλωσης), όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για περισυλλογή από το Δήμο ηλεκτρικών συσκευών, ογκωδών αντικειμένων, για θέματα σκουπιδιών, χαλασμένους κάδους σκουπιδιών, οδοσάρωση σε δρόμους και πλατείες
      - είτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimos@arta.gr
      - είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr στο μπάνερ «Τα Παράπονα στο Δήμαρχο», όπου συμπληρώνετε μια ειδική φόρμα με το πρόβλημα και τα στοιχεία σας για επικοινωνία
      - είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Δήμο.
2. Καταγραφή του αιτήματος σε ειδικό έντυπο.
3. Ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με τα αιτήματα των δημοτών.
4. Προώθηση του Αιτήματος στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.
5. Απάντηση/Ενημέρωση του Δημότη για τη διεκπεραίωση ή την πορεία εξέλιξης του Αιτήματός του.
   Αρμόδιος Υπάλληλος του Δήμου απαντάει στο τηλεφώνημά του Δημότη και, αν μπορεί, θα δίνει απάντηση αμέσως. Διαφορετικά, θα παίρνει απάντηση το συντομότερο με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο Δημότης με τον Δήμο.
   Το «Γραφείο του Δημότη» θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 - 15.00, εκτός Σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.