12 Ιουλ 2015

Όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, σύντροφοι

Όχι έτσι, όχι όλα δικά σας...

   Κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να τοποθετηθεί δια της ψήφου του, εκφράζοντας το συμπέρασμα ως συνισταμένη των νοητικών και συνειδησιακών λειτουργιών του στο ερώτημα που τίθεται στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Πέρα απ' το ότι είναι αυτονόητη η πολιτική ευθύνη αυτής της επιλογής του, υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη, που αντιμετωπίζει επιλογές διαφορετικές απ’ τις προτεινόμενες, στον κώδικα δεοντολογίας. Επιπρόσθετα, ο κάθε βουλευτής ελέγχεται για την επιλογή του απ' όλους μας, ιδίως στις ονομαστικές ψηφοφορίες.
    Αυτός λοιπόν παίρνει την πολιτική του ευθύνη, το κόμμα την καταστατική του κι εμείς την αξιολογική μας. Αυτό που δε δικαιούται, όμως, κανένας βουλευτής είναι να υποτιμά τον κοινό νου, να προσβάλλει τον κόσμο, αυτό είναι απαράδεκτο, πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;
    Ψήφισα "παρών" επειδή διαφωνώ με τη συνέχιση των προγραμμάτων λιτότητας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε στηρίζω την Κυβέρνηση. Η οποία τι; Συμφωνεί με τα προγράμματα λιτότητας; Μετά για ποιο λόγο τη στηρίζεις; Αφού εσύ ο ίδιος μου λες, κλείνοντάς μου πονηρά το αριστερό μάτι για να δω τον καθαρό δρόμο, πως η Κυβέρνηση και οι συνάδελφοί σου βουλευτές που ψήφισαν "ναι" συμφωνούν με τα προγράμματα λιτότητας.
    Έτσι δεν είναι σύντροφε; Καλά δεν κατάλαβα; Αν είναι έτσι, πιο χρήσιμος θα μου ήσουν, αν ψήφιζες "ΟΧΙ", καταγγέλλοντάς τους κιόλας, να τους αποκαλύψεις και σε μένα, για να μην με παραπλανούν. Όχι να τους στηρίζεις δήθεν, δια δηλώσεων που σε καθιστούν "ολίγον έγκυο". Δεν υπάρχει αυτό, εξ' όσων γνωρίζω.
    Άλλη βερσιόν: Ψήφισα "ναι" αλλά μη με καταγράψετε στο "ναι", το έκανα για να μη χάσει τη δεδηλωμένη η Κυβέρνηση. Ενώ οι άλλοι ψήφισαν "ναι" επειδή γουστάρουν λιτότητα, τη βρίσκουν με τα υφεσιακά μέτρα. Μη σου πω πως μερικοί απάντησαν "ναι" στο ερώτημα αν νυστάζουν 3 τα ξημερώματα. Τέλος πάντων. Πού θα επιθυμούσες να σε καταγράψουμε; Και δεν είσαι κι ένας, είστε δεκαπέντε. Στο "παρών"; Στο "όχι"; Στο Δ/Ξ , Δ/Α που επέλεξαν οι 5 (Ραχήλ+4) παραμένοντας εκτός της αίθουσας της ολομέλειας;
    Βέβαια, δεν είναι ακριβώς Δ/Ξ, Δ/Α για τη Ραχήλ. Είναι η επίδραση του μινιμαλισμού στην πολιτική στάση: Κάτι ξέρω αλλά δεν σας το λέω, να το καταλάβετε μόνοι σας απ' το κενό της απουσίας μου.
    Οι υπόλοιποι 4 εξέδωσαν πολιτική δήλωση διαφωνίας με τη διαδικασία και αναγκαιότητας αλλαγής στάσης της κυβέρνησης.
    Ας επανέλθουμε στους 15. Επιμένετε να μην καταγραφείτε στο "ΝΑΙ", αλλά να καταμετρηθείτε σ' αυτό, ώστε να μη χάσει η Κυβέρνηση τη δεδηλωμένη; Μα, δεν το πήρατε χαμπάρι ότι την έχασε; Δεν μετρήσατε σωστά. Τι κάνατε πριν τη συνεδρίαση; Πώς μοιραστήκατε; Την έχασε σύντροφοι: 162 - 5 (δ/ξ, δ/α) - 2 (όχι) - 2 (απουσίες με δήλωση καταφατικής ψήφου) - 8 (παρών) = 145. Άντε πες πως ήταν ειλικρινείς οι δηλώσεις των 2, φτάνουμε στο 147. Non δεδηλωμένη.
    Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι, ισχυρίζονται υψηλόβαθμα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, η συζήτηση αφορούσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν αφορούσε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, εκεί θα ψηφίζαμε αλλιώς, εμείς στηρίζουμε την Κυβέρνηση. Αποθέωση της γραφειοκρατίας. Τι λέτε ;;; Τα ακούτε κιόλας; Πώς τη στηρίζετε; Α λα καρτ; Δηλαδή, αύριο που ο σ. Τσακαλώτος θα πάει στα δόντια του Σόιμπλε τι θα απαντήσει αν του το θίξει; Πως έχουμε δεδηλωμένη επειδή η συνεδρίαση δεν αφορούσε πρόταση δυσπιστίας ή επειδή έτσι μου είπαν τα στελέχη της πλατφόρμας;;
    Πολύ πιο έντιμη και στιβαρή η στάση των σ. Ψαρέα και Γαϊτάνη. Μπράβο τους. Άκουσαν τον Πρωθυπουργό να τους ζητά τη στήριξη της Κυβέρνησης, αξιολόγησαν τα δεδομένα κι επέλεξαν να καταψηφίσουν. Δεν μπήκαν σε λογικές στηρίζω πολύ την κυβέρνηση αλλά τη ρίχνω και λίγο.
    Η δεδηλωμένη, ξέρετε, δε χάνεται πολύ ή λίγο. Απλά χάνεται. Τι σας έφταιγαν οι 15 σ/φοι που τελικά καταγράφηκαν στο ΝΑΙ; Τους μισούσατε; Είτε για 5, είτε για 20 η δουλειά έγινε. Πάλευαν να μας κάνουν αριστερή παρένθεση και τελικά το καταφέρνουμε μόνοι μας. Τι στο διάολο; χαζοί είμαστε;
    Αφού ο εχθρός είναι μέσα, με το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς θα ασχοληθούμε;; Με το εγχώριο μιντιακό, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που έχει συνταχθεί με δανειστές και συντηρητικούς νεοφιλελεύθερους ευρωπαϊκούς κύκλους και μας επιτίθενται αδυσώπητα θ’ ασχοληθούμε;
    Κατανοητό, αλλά διόλου σεβαστό αυτό που κάνατε. Όχι για την επιλογή σας, αυτό δεν το σχολιάζω, το δικαιούστε. Αλλά για τον τρόπο που προσπαθείτε να μας το παρουσιάσετε. Όχι έτσι, όχι όλα δικά σας, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Μας θίγετε τη νοημοσύνη. Κι αυτό δεν είναι ανεκτό.

γράφει ο Γιώργος Παππάς στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.