1 Απρ 2015

Ο Φρανκεστάιν Τζούνιορ έρχεται στην Άρτα

Ίσως η ωραιότερη σάτιρα ταινίας τρόμου

   Συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με γνωστές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου και με ελεύθερη είσοδο για τους κινηματογραφόφιλους της Άρτας.
   Αυτή την φορά, προγραμματίζει το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στις 11:30 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, την προβολή της γνωστής κωμωδίας τρόμου, Φρανκενστάιν Τζούνιορ (πρωτότυπος τίτλος Young Frankenstein), παραγωγής του 1974, σε σκηνοθεσία του Μελ Μπρουκς. 
   Η ταινία, που φέτος τον Απρίλιο συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη προβολή της στην Ελλάδα, είναι βασισμένη πάνω σε χαρακτήρες της νουβέλας τρόμου Φρανκενστάιν (πρωτότυπος τίτλος Frankenstein) της Μαίρης Σέλεϊ και το σενάριο των Μελ Μπρουκς και Τζιν Γουάιλντερ.
   Πρόκειται για μια παρωδία των ταινιών τρόμου του Φρανκεστάιν (σατιρίζει τις τρεις πρώτες ταινίες του Φρανκενστάιν: Φρανκενστάιν (1931 ταινία), Η Μνηστή του Φρανκενστάιν και Ο Γιος του Φρανκενστάιν) από τα Universal Studios.
   Ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο Μελ Μπρούκς καταφέρνει με έξυπνο χιούμορ, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας το ασπρόμαυρο των παλιών ταινιών τρόμου και τα αυθεντικά σκηνικά στα οποία είχε γυριστεί και η πρωτότυπη ταινία Φρανκεστάιν του James Whale το 1931, να δημιουργήσει μια ξεκαρδιστική κωμωδία!
   Ο Δρ. Φρέντερικ Φρανκενστάιν φτάνει στην Τρανσυλβανία για να κληρονομήσει τον πύργο του παππού του, Βίκτωρ Φρανκεστάιν. Μαζί με τον πύργο, κληρονομεί τον καμπούρη υπηρέτη, την παρανοϊκή οικονόμο και το χειρόγραφο εγχειρίδιο του Βίκτωρ που εξηγεί πώς δημιούργησε το τέρας του Φρανκεστάιν και του «έδωσε» ζωή! Όλα αυτά του δίνουν την έμπνευση να προχωρήσει στα πειράματα που έκανε κι ο παππούς του, να δημιουργήσει δηλαδή ζωή. Και θα τα καταφέρει, μόνο που το τέρας που θα προκύψει δεν είναι σαν τα άλλα...
   Υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσές σφαίρες, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται ίσως για την ωραιότερη σάτιρα ταινίας τρόμου! Μην το χάσετε!!!
   Ώρα Προσέλευσης στο φουαγιέ του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ, 23:30.
   ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.