15 Μαρ 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά, παρά τις δυσκολίες και... τα σκυλιά που γαβγίζουν!!!

Ξεκίνησε η εφαρμογή βασικών πολιτικών εξαγγελιών

  Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους είναι δύσκολη, παρά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup. Οι εταίροι πιέζουν την Ελλάδα να πάρει μέτρα, με πρόσχημα τις χρηματοδοτικές ανάγκες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί νέα υφεσιακά μέτρα στο πλαίσιο του φαύλου κύκλου της λιτότητας των μνημονιακών πολιτικών. Κάποιοι από τους εκπροσώπους των δανειστών έφτασαν μέχρι του σημείου να ζητούν τη μη πληρωμή μισθών και συντάξεων προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για τις δόσεις. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν τέτοιες απόψεις, όπως ενδεχομένως έκαναν στο παρελθόν.
   Η νέα ελληνική κυβέρνηση προχωρεί στην επεξεργασία των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίησή τους, όπως προβλέπει η συμφωνία στο Eurogroup.
   Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ και τον πρόεδρο της Κομισιόν για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας.
   Στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, η τόνωση της ανάπτυξης και η καταπολέμηση της ανεργίας, με έμφαση στην ανεργία των νέων. Παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορούν να βρεθούν σημαντικά κονδύλια από τα κοινοτικά προγράμματα, ώστε να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση τα προγράμματα τόσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όσο και για την απασχόληση των νέων. Ήδη συγκροτείται ομάδα εργασίας από την κυβέρνηση και την Κομισιόν η οποία θα αναζητήσει τα απαραίτητα ευρωπαϊκά κονδύλια.
   Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση του προγράμματός της. Μετά το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κατέθεσε προς διαβούλευση και το σχέδιο των εκατό δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εξήγγειλε τις πρώτες αλλαγές για το χτύπημα της γραφειοκρατείας στο Δημόσιο, ετοίμασε το σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ σειρά παίρνει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, η κυβέρνηση προχωρεί στην εφαρμογή βασικών πολιτικών της εξαγγελιών.
   Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, ωστόσο πίσω από τις σκληρές, πολλές φορές, δηλώσεις υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί που κατανοούν όχι μόνο την οικονομική, αλλά και τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας. Η ενίσχυση των απόψεων αυτών φέρνει πιο κοντά την πολιτική λύση για ένα νέο συμβόλαιο ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα στην Ευρωζώνη, που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
πηγή

σημ. Τηλεβόα: Κοντολογίς, όπως το καραβάνι, έτσι και η κυβέρνηση προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό της, όσο κι αν γαβγίζουν τα σκυλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.