17 Φεβ 2015

Έκτακτο κάλεσμα συνάντησης μελών ΜΕ.Τ.Α και ΣΩ.Β.Α απόψε στην Χ*ΑΡΤΑ

Είμαστε με τους λαούς που αγωνίζονται, καμία υποχώρηση

   Μέλη από το ΣΩ.Β.Α. (Σωματείο Βάσης Ανέργων) και μέλη του ΜΕ.Τ.Α. (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) καλούν σήμερα, Τρίτη 17 Φλεβάρη το βράδυ στις 9:30 μ.μ. στο εναλλακτικό καφενείο Χ*ΑΡΤΑ, στο Μονοπλιό στην Άρτα και μετά τις εξελίξεις των ξένων επικυρίαρχων του Eurogroup κατά του ελληνικού λαού, συνάντηση με θέμα : "Είμαστε με τους λαούς που αγωνίζονται".
  Μεταφέρουμε τον πολιτικό λόγο και ρόλο από τις κλειστές αίθουσες του υπερΚράτους της Ε.Ε, στο δικό μας βηματισμό, εκείνων των απλών ανθρώπων που επιμένουν να αρνούνται τους σχεδιασμούς της δικής μας κοινωνικής σφαγής. 
   Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε κάθε ριζοσπαστική συλλογικότητα ή άτομο.

Έκτακτη συνάντηση ΜΕ.Τ.Α & ΣΩ.Β.Α 
Χ*ΑΡΤΑ 
Τρίτη 17/2, 9:30 μμ

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα με λένε Δημήτρη.
    Εγώ και η παρέα μου αυτές αλλά και τις προηγούμενες εκλογές ψηφίσαμε Σύριζα ελπίζοντας πως θα αλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.Συζητάμε πολύ συχνά με την παρέα αλλά και άλλους συνομήλικους μου για τους αγώνες της αριστεράς με τις λίγες γνώσεις και πληροφορίες που έχουμε από το ιντερνετ.Μέσα απο το ιντερνετ (μαζευόμαστε καμια φορά και σε σπίτια) και ακούμε μεταξύ άλλων αντάρτικα τραγούδια αλλά και σύγχρονα έντεχνα με βαθιά νοήματα και έμμεσες παροτρύνσεις σε ριζοσπαστικοποιηση . Δέν συμετέχουμε σε αγώνες και διαδικασίες γιατί φοβόμαστε μην χαρακτηριστούμεσαν κομματικοί (καταλαβένετε πως είναι οι κακές οι γλώσσες στην πόλη μας.) Εγώ προσπαθώ να πείσω τους υπόλοιπους να κάνουμε μια προσπάθεια και αρχικά να αλλάξουμε στέκια και να πίνουμε τον καφέ η την μπύρα μας σε πιο εναλλακτικά καφενεία που μπορεί να ακούσουμε και να μάθουμε κανα-δυο πράγματα παραπάνω ή και να συμμετέχουμε σε πραγματάκια για να πάψουμε να είμαστε απλοί ψηφοφόροι. Τον τελευταίο καιρό μετά της εκλογές, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και κάποιες κολοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ κάποια άτομα απο την παρέα μου έχουν αρχίσει να ξεθάβουν διάφορες επιφυλάξεις και αμφιβολίες που έχουν σπείρει διχόνοια στην παρέα εντάσεις και απογοήτευση. Προσπαθώ να τους πείσω να έρθουμε σε κάποια απο τις εκδηλώσεις που γίνονται στο συγκεκρημένο καφενείο αλλά οι υπόλοιποι βρίσκουν συνεχώς διάφορες χαζές δικαιολογίες και απορίπτουν με τρόπο την παρότρυνση μου. Θέλω να έρθω μόνος αλλά κάπως ντρέπομαι μόνος μου να πιάσω ένα τραπεζάκι ή να κάτσω μαζί με άγνωστα άτομα. Απο την άλλη φοβάμαι πως αν οι φίλοι μου το μάθουν θα πούν πως σνομπάρω την παρέα ή πως παριστάνω τον πιο ψαγμένο και περισότερο αριστερό. Δέν θέλω να χάσω τους φίλους μου αλλά ούτε και να αφίσω τις αμφιβολίες για το Συριζα να χαλάνε την παρέα. Όμως νοιώθω πως κάτι πρέπει να γίνει και βρίσκομαι σε αδιέξοδο.
    Ας με συμβουλέψει κάποιος τι να κάνω εσεις που τα ξέρετε καλύτερα.
    Σκέφτομαι να προτείνω στην παρέα μου να βρούμε ένα όνομα και να φτιάξουμε μια συλογικότητα αλλά κάποιοι έχουν συντηρητικές αντιλήψεις παρόλο που είναι ένθερμοι ψιφοφόροι του Σύριζα και κάποιοι άλλοι πιο ακραίες που λένε πως ο Σύριζα δεν είναι πλέον και τόσο αριστερό κόμμα .Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι ώστε να έρθουμε όλοι μας ή κάποιος αντιπρόσωπος να συμμετάσχει σε μία εκδήλωση. Θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια ριζοσπαστική συλλογικότητα αλλά και τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα άτομο ριζοσπάστικό.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω κάποιος να δώσει μια συμβουλή που να βοηθήσει στους προβληματισμούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη Τρόλογλου, κατανοώ τις ανησυχίες σου και τους προβληματισμούς της παρέας σου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ως ένθερμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως λες, είστε έχετε χτυπηθεί από τις κωλοτούμπες της νέας κυβέρνησης. Η μοναδική συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να γυρίσεις την πλάτη σου στους οππορτουνιστές και να επιλέξεις ένα κόμμα που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Δοκίμασε το Ποτάμι, έχω ακούσει τα καλύτερα.
    Κώστας Τρολίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.