6 Νοε 2014

Καταγγελία για τρομοκρατία σε βάρος μαθητών στην Άρτα - ΦΩΤΟ

- Ασφαλίτες και απειλές για αποβολές
- Οι μαθητές απάντησαν σήμερα με μεγαλειώδες συλλαλητήριο

   Η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ Άρτας – Φιλιππιάδας καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών και των κινητοποιήσεών τους.
   Από την περασμένη Δευτέρα 3/11 οι μαθητές όλων των γενικών λυκείων, ΕΠΑΛ και γυμνασίων της Άρτας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων τους, όπου αποφάσισαν και τη μορφή της κατάληψης. Στην προσπάθεια να εμποδίσουν τους μαθητές στον αγώνα τους ενάντια στο “νέο Λύκειο” που τους εξοντώνει, την Τράπεζα Θεμάτων, για δωρεάν μεταφορές και συγγράμματα, μόνιμους καθηγητές, οι διευθυντές των σχολείων απειλούν και τρομοκρατούν τους μαθητές, ακόμα και με τη βοήθεια της ασφάλειας.
   Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γυμνάσιου Κομποτίου Άρτας απείλησε με αποβολές όσους δεν μπουν στην τάξη για μάθημα, παίρνοντας μάλιστα τηλέφωνο τους γονείς των μαθητών ισχυριζόμενος ότι σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει το νόμο! Ενώ το βράδυ της Τετάρτης 05/11 εισήλθε η ασφάλεια με την βοήθεια του διευθυντή και υποδιευθυντή στο 2ο ΓΕΛ Άρτας, που τελούσε υπό κατάληψη, παίρνοντας μάλιστα τα ονόματα και τηλέφωνα των μαθητών που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο, στην προσπάθειά τους να τους τρομοκρατήσουν.
   Σε απάντησή τους, οι μαθητές μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων που ίδρυσαν τη Δευτέρα 03/11, οργάνωσαν μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Άρτας την Πέμπτη 6/11 με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και γυμνάσια της πόλης, καθώς και από το νυχτερινό σχολείο της πόλης, όπου το Εργατικό Κέντρο Άρτας δήλωσε την στήριξή του στον αγώνα τους. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν αρχικά προς την Αστυνομική διεύθυνση και στη συνέχεια στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η “τρομοκρατία δεν θα περάσει των μαθητών η πάλη θα τη σπάσει”.
   Η Τομεακή Οργάνωση Άρτας – Φιλιππιάδας της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να μην υποκύψουν στις προσπάθειες τρομοκράτησης και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με τα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγώνες των μαθητών για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα είναι πανάκριβο εξεταστικό κέντρο που θα μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, για μέλλον και ζωή με δικαιώματα είναι δίκαιος. Αυτό είναι το μοναδικό "αδίκημα" που κάνουν. Οι μαθητές να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι ενάντια στις προσπάθειες τρομοκράτησης των αγώνων τους.
   Συλλογικά να οργανώσουν τον αγώνα τους για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, για τη ζωή που μας αξίζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.