23 Σεπ 2014

Ικέτης στην σκληρή και άκαρδη πατρόνα...

Η πίκρα του Σαμαρά, που βλέπει τον πολιτικό του χρόνο να τελειώνει και τους Γερμανούς να το ξέρουν...

   Το γεγονός ότι το Βερολίνο υποβάθμισε προκαταβολικά την σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, είναι μια σαφής ένδειξη ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να ρίξει σωσίβιο στον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.


   Όταν το Spiegel αναφέρεται στη δυσφορία της Γερμανίδας καγκελαρίου για τα μεδαμινά αποτελέσματα σχετικά με τη μεγάλη φοροδιαφυγή, αυτό είναι ένα καθαρό προμήνυμα των διαθέσεων της Άγκελα Μέρκελ που, όπως όλα δείχνουν, θα ζητήσει τα ρέστα αντί να προσφέρει βοήθεια, όπως προσδοκά ο Αντώνης Σαμαράς, για να μπορέσει να γυρίσει στην Ελλάδα, έχοντας στην βαλίτσα του κάτι παραπάνω από τα... αποκόμματα των εισιτηρίων!!!
   Άλλωστε, τι να πρωτοδώσει για να αλλάξει το κλίμα και να βρεθούν οι 180; Να αποδεχθεί φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2015, να δώσει πράσινο φως στην έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, να πάρει πίσω τις πιέσεις της Τρόικας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά ή μήπως να εξαφανίσει τον ΕΝΦΙΑ; Η πρώτη δόση θα πληρωθεί σε λίγες μέρες, στο τέλος Σεπτεμβρίου, και η έκρηξη των ληξιπρόθεσεων χρεών προς την εφορία τον Αύγουστο είναι απολύτως δηλωτική της φοροδοτικής εξάντλησης από την οποία υποφέρει η κοινωνική πλειοψηφία.
   Ο πολιτικός χρόνος έχει παγώσει εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης, παρόλο που οι προσδοκίες που καλλιεργούσαν τα παπαγαλάκια έχουν ήδη διαψευσθεί. Υπουργοί και βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι ούτε από μηχανής Θεός θα υπάρξει ούτε θαύμα θα γίνει και η συνειδητοποίηση αυτή ενισχύει το εκλογικό άγχος που, τελικά, λειτουργεί διαλυτικά.
    Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν το μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται ως μη αναστρέψιμο. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, και αυτό επιβαρύνει την εσωκομματική ατμόσφαιρα.
   Πάντως, είναι λογικό ο Σαμαράς να αισθάνεται πίκρα για την συμπεριφορά της προϊσταμένης του. Αυτός της έδωσε ό,τι κι αν του ζήτησε. Τους ΟΤΑ, τα νερά, τον ήλιο, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις παραλίες, τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Σε ό,τι κι αν του ζήτησε η σκληρή πατρόνα, ο καλός και υπάκουος Αντώνης έλεγε συνεχώς ΝΑΙ. Και τώρα βλέπει τους Γερμανούς να τον θεωρούν "τελειωμένο".
   Διαβάζει στην στην «Deutsche Welle» ότι η γερμανική πλευρά φαίνεται να συμβιβάζεται σιγά σιγά με την ιδέα ότι ο Σαμαράς έχει ημερομηνία λήξης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση.. Διαβάζει τον πολιτικό αναλυτή Νιλς Καντρίτσκε να δηλώνει: «Ο Τσίπρας δεν συνιστά πλέον μπαμπούλα για τον γερμανικό πολιτικό κόσμο», προσθέτοντας ότι η ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από την Κουμουνδούρου «δεν θα σημάνει το τέλος των σχέσεων της Ε.Ε. με την Ελλάδα»...
   Πάντως, είναι βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και τα παπαγαλάκια του θα προσπαθήσουν να κάνουν τα ξινά-γλυκά. Κάποια φοροελάφρυνση θα εξαγγείλει, κάποιο τάξιμο θα κάνει, και, κυρίως, το επόμενο σαββατοκύριακο, που η Ν.Δ. γιορτάζει στη Χαλκιδική τα σαράντα της (χρόνια), σίγουρα θα προσπαθήσει να εμψυχώσει τα κομματικά του στελέχη, που βρίσκονται σε κατάσταση βαθιάς κατάθλιψης. Κάπως πρέπει να το παλέψει ο Αντώνης για να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης στο κόμμα του.
   Ό,τι όμως και να κάνει, ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει και δεν το λέω αυτό μόνο κοιτώντας τα συντριπτικά δημοσκοπικά αποτελέσματα (υπάρχει δημοσκόπηση που θάφτηκε και ανέβαζε την διαφορά στο 9,3%). Γι άλλο λόγο το λέω: Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και ο Αντωνάκης δεν κοροϊδεύει πλέον κανέναν. Όλοι βλέπουν ότι σήμερα πηγαίνει στο Βερολίνο ως ικέτης στην προϊσταμένη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.