20 Ιουλ 2014

Νίκη των εργαζομένων στην προβλήτα της Cosco - Πέτυχαν να δικαιωθούν στα σημαντικά αιτήματά τους

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται

   Εάν θυμάστε, έγραφα (δείτε εδώ) για την απεργία, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν οι εργαζόμενοι στην προβλήτα της Cosco ξεσηκώθηκαν ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν.
   Τα αιτήματά τους ήταν συγκεκριμένα και δίκαια, διαβάστε την ανάρτηση της Παρασκευής και θα καταλάβετε.
   Χαρακτηριστικό αίτημα των εργαζομένων είναι να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα, καθώς μέχρι τώρα σε περίπτωση ατυχήματος μεταφέρονται τραυματίες με ιδιωτικά αυτοκίνητα και δεν γίνεται δήλωση εργατικού ατυχήματος!!!
   Αυτή η απεργία, η πρώτη απεργία που έγινε στο κινέζικο "κάτεργο", που ο Σαμαράς έχει ως "πρότυπο εργασιακού περιβάλλοντος" και δηλώνει ότι ονειρεύεται να γίνει η Ελλάδα "η Κίνα της Ευρώπης", είχε αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους. Γιατί, οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται.
   Η απεργία έληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού πέτυχαν να δικαιωθούν στα σημαντικά αιτήματά τους.
   Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα αναγνωριστούν ως λιμενεργάτες και θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Θα ξεκινήσει διάλογος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενώ, παράλληλα θα αρχίσει η καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει, μόνιμα, ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα αξιολογεί κάθε περιστατικό ώστε να αποφασίζεται εάν ο τραυματισμένος θα μεταφέρεται με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή χρήζει ασθενοφόρου. Κατόπιν, υπήρξε δέσμευση ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου για την συμμετοχή του στην απεργία και οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την σύσταση σωματείου.
   Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η απεργία σταμάτησε και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι η προβλήτα της Cosco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.