1 Μαΐ 2014

Η κυνική δήλωση Στουρνάρα και η εύλογη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου

Τι να περιμένει κανείς από έναν απροκάλυπτα μισάνθρωπο, που έχει θεοποιήσει το χρήμα;

   Την έντονη αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσε μία αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή, και συγκεκριμένα η φράση «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια».
   Από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα αποκαλύπτονται «η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι: «Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία», προσθέτοντας:
   «Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους - και μάλιστα μια τέτοια άποψη - σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση».
   Καταλήγοντας, σημειώνει: «Ας καταλάβει, επιτέλους, ο Υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Άνθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.