8 Απρ 2014

Απολύσεις εργαζομένων στον "'Βίκο" για... ένα μπουκάλι νερό!!!

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

   Απολύσεις δύο εργαζομένων από την εργοδοσία της εταιρείας εμφιαλώσεων νερών "Βίκος", με γελοίες, αστήρικτες δικαιολογίες (η μία απόλυση έγινε γιατί ο απολυμένος ήπιε ένα μπουκάλι νερό!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο ζητά την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
   «Οι απολύσεις είναι σε συνέχεια των εκβιασμών για ατομικές συμβάσεις, των προστίμων που με φτηνές δικαιολογίες επιβάλουν στους εργάτες, των καμερών παρακολούθησης, της τρομοκρατίας που επιβάλλουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και που ουσιαστικά κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων κόλαση.
   Αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία της εταιρίας "Βίκος" με τις νέες απολύσεις, είναι να τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που ήδη ζουν στην ανασφάλεια, αλλά και την αντικατάστασή τους με νέους, φτηνότερους εργαζόμενους, που θα δουλεύουν 5μηνα, εργαζόμενους που θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και που ο μισθός τους δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ.
   Η εταιρία "Βίκος" εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, με τις εντολές της ΕΕ και με την πλήρη στήριξη των τοπικών αρχών (περιφερειάρχη και δημάρχων) που τους παρέχουν τσάμπα ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη στο 1/3 των τελών που πληρώνει ένα εργατικό – λαϊκό σπίτι, που έχουν δώσει άδεια για πολλαπλάσια κυβικά άντλησης νερού από αυτά που είχαν τα προηγούμενα χρόνια (παρά τις συστάσεις ειδικών για τα γεωλογικά προβλήματα που επιφέρει κάτι τέτοιο).
   Και όλα αυτά την ώρα που η εργατική οικογένεια πληρώνει το νερό πανάκριβα.», τονίζει και καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία.
   Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
   Εργατικό Κέντρο και νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στη Γιοσέφ Ελιγιά.
   Ξεχωριστή συγκέντρωση, με αφετηρία το δημαρχείο Ιωαννίνων, στις 11 το πρωί, καλεί το ΠΑΜΕ.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αυτός είναι ο απόλυτος ολοκληρωτισμός του καπιταλισμού και του ανταγωνισμού στην ιδιωτική πρωτοβουλία που προωθείται σαν ανάπτυξη από την κυβέρνηση του νεοφιλελευθερισμού.Παράγεις τα αγαθά και άν τολμήσεις να πιεις ή να φας από αυτό που παράγεις με τον ιδρώτα σου...σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Άαααα ρε κλωτσιες που θέλουν κάτι "εργοδότες" αλλά αφήνει η χριστιανική ταπεινότητα-υποτέλεια και η πίστη στο αστικό δίκαιο τους εργάτες να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους?
    Δείτε το ντοκιμαντέρ "πεθαίνοντας στην αφθονία" του ΕΞΑΝΤΑ και βρείτε ομοιότητες.

    Α.Α.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.