11 Απρ 2014

Αλέξης Τσίπρας: Να προετοιμάζεται η κυρία Μέρκελ

- Οι δύο «υποδοχές» για την Α. Μέρκελ
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το ανεκπλήρωτο χρέος της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις
- Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο

   Την ώρα που φορείς και συνδικάτα καλούν σε διαδήλωση για την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Α. Μέρκελ στις 5 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος, ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται περιχαρής μπροστά στα φωτογραφικά φλας κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες θα διαβεβαιώνει για την τήρηση κατά γράμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων


   Από τη μία οι φιλοφρονήσεις, από την άλλη η οργή. Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ θα επιβεβαιώνει την πλήρη στήριξή της στην κυβέρνηση Σαμαρά και στις πολιτικές λιτότητας που με προσήλωση εφαρμόζει, η κοινωνία θα δια-δηλώνει την αντίθεσή της στις ακραίες επιλογές της γερμανικής ηγεσίας για την Ευρώπη και τους λαούς της.
   Σε μια Αθήνα φρούριο (διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα της ΕΛΑΣ) η Μέρκελ θα βρεθεί σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 16:20, θα συναντηθούν, από κοινού με τον πρωθυπουργό, με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις 17:30 η Α. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Την ίδια ώρα θα λάβει χώρα το συλλαλητήριο «υποδοχής» της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
   Παράλληλα, συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητούν τα μέλη της επιτροπής γερμανικών αποζημιώσεων της Βουλής προκειμένου να της θέσουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις με την άφιξή της στην Αθήνα. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, αναμένεται να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία θα του ζητούν μεσολάβηση ώστε να συναντηθούν με την κ. Μέρκελ.
   Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει και για ιστορικούς λόγους το ανεκπλήρωτο χρέος εκ μέρους της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα τον κύριο Σαμαρά.
   Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε ακόμη τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία η κ. Μέρκελ και η πολιτική της έχουν την αντίρρηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μιας πολιτικής που είναι καταστροφική για την κοινωνία. Σημείωσε επίσης ότι η κ. Μέρκελ «θα πρέπει να προετοιμάζεται γιατί πολύ σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». 


Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο:
   Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες της Αθήνας στην διαδήλωση που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς την Παρασκευή 11 Απριλίου, 5μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.


2 σχόλια:

  1. φίλε Γρηγόρη για πες για το συλλαλητήριο ...πόσος κόσμος..... αν είχε επεισόδια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ό,τι έμαθα σήμερα, που μίλησα με ανθρώπους στην Αθήνα, παρά την χουντικής εμπνεύσεως απαγόρευση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και συναθροίσεων, παρά το κλείσιμο 5 σταθμών του ΜΕΤΡΟ, παρά τα μπλόκα με αύρες και λεωφορεία των ΜΑΤ στην Σταδίου και Αμερικής και αργότερα και στο ύψος της Κολοκοτρώνη, παρά το ολοκληρωτικό κλείσιμο της Βασ. Σοφίας και τα μπλόκα στη Μεσογείων, παρά τον έλεγχο ταυτοτήτων και τις προληπτικές προσαγωγές σε απόσταση ακόμη και 2 χλμ από την Κλαυθμώνος, που ήταν η αρχή του συλλαλητηρίου, περίπου 15.000 Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι καλωσόρισαν την Μέρκελ. Αν συνυπολογίσεις τις 7.000 αστυνομικούς, συνολικά περίπου 22.000 άνθρωποι βρέθηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας μιας "ελεύθερης", "δημοκρατικής" χώρας.
      Επεισόδια δεν έγιναν, πέρα από κάτι μπογιές που πετάχτηκαν στα ΜΑΤ στα Προπύλαια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν πολύ στενή περιφρούρηση και έβγαλαν τις κουκούλες από 6 άτομα που βρέθηκαν ανάμεσά τους και συμπεριφέρονταν "περίεργα". Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δύο εξ αυτών παραδόθηκαν λίγο αργότερα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους προϊσταμένους τους.
      Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.