18 Μαρ 2014

Απίστευτο: Λογοκρίθηκε «η Θεία μου η Χίπισσα» - Δείτε το Video

Τι συμβαίνει στα "κομμένα" δυόμιση λεπτά στα Μάταλα;

   Έγραφα χθες για το νέο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη (δείτε εδώ), όπου άσχετα ανθρωπάκια της χούντας λογόκριναν μέχρι και ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Θανάση Βέγγο, ακόμη και τον Λουί ντε Φινές, για να μην θιγούν τα "χρηστά ήθη"....
   Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και στον Alpha και ιδού τα αποτελέσματα, όπως τα διάβασα στην ERTOPEN.com:
   Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησε o τηλεοπτικός σταθμός Alpha το μεσημέρι της Κυριακής 9 Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας του Αλέκου Σακελλάριου «η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) με τη Ρένα Βλαχοπούλου, παρατηρήθηκε κόψιμο δυόμιση λεπτών από τη σκηνή στα Μάταλα, χωρίς μάλιστα να μεσολαβεί διαφημιστικό διάλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι το κόψιμο ήταν προγραμματισμένο. Αντίθετα, στην προβολή της ταινίας λίγες μέρες πριν, την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 22:00, από τον ίδιο σταθμό, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, αυτά τα δυόμιση λεπτά προβλήθηκαν κανονικά.  

Τι συμβαίνει σε αυτά τα δυόμιση λεπτά;
   Ο Δημήτρης Ταμπόσης ερμηνεύει το τραγούδι «Search for Love» του Μίμη Πλέσσα, συνοδευόμενος από χορογραφία του Φώτη Μεταξόπουλου, δίπλα στις διάσημες σπηλιές μέσα στους βράχους στα Μάταλα της Κρήτης κοντά στην Φαιστό, εκεί που βρήκαν τον παράδεισο τους οι χίπηδες τη δεκαετία του '60, έως τον διωγμό τους που έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και με τη βοήθεια της χωροφυλακής και του στρατού.
   Μια σημαντική λεπτομέρεια: η σκηνή ξεκινά με ζουμ πάνω στην «μπότα» της ντραμς του συγκροτήματος που υποτίθεται εκτελεί το κομμάτι του Μίμη Πλέσσα. Πάνω στη «μπότα» είναι γραμμένα 3 γράμματα: LSD.

Η κομμένη σκηνή:


Dimitris Tambossis - Search for Love (1970) από Tushratta

   Ολόκληρη η σκηνή στα Μάταλα όπως προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες. Τα λεπτά από 12:12 έως 14:42 έλειπαν από τη σημερινή προβολή της ταινίας.

4 σχόλια:

  1. η κυβερνηση το εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Esy to ekanes paparouli poy exeis mposinadia sto kefali sou makaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιθανότερο είναι να μην έχει να κάνει με λογοκρισία, αλλά με εξοικονόμηση τηλεοπτικού χρόνου.(αν ήταν θα ρίχνανε ψαλίδι μόνο στο πλάνο με το LSDστα τύμπανα.)
    ΙΔΙΩΤΙΚΌ κανάλι είναι όπως γουστάρει διαχειρίζεται το χρόνο του και τις ταινίες του.(τις έχει πληρωμένες άλλωστε,άμα θέλει τις βάζει ολόκληρες άμα γουστάρει τις βάζει στο μούσκιο και τις πετάει στις κότες)
    Έτσι θα κάνει και ο IDIOTΗΣ που θα πάρει το Πουρνάρι 1&2.
    όποτε γουστάρει θα ανοίγει το νερό στο FULL για να παράγει ρεύμα (σαρώνοντας Άραχθο και πνίγοντας τον κάμπο ) όποτε γουστάρει θα κλείνει μπουκαπόρτες για να μαζέψει το νεράκι του (ξεραίνοντας και νεκρώνοντας τα πάντα).
    Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
    Ότι είναι κερδοφόρο το τρώνε τα όρνεα της "αειφόρου και πράσινης ανάπτυξης" .
    Λευτεριά στα νερά του Άραχθου!
    Ξυπνητούρια στο "λαό" της Άρτας
    A.A.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. paidia exete oloi sas poly plaka...........xes....me ti ekane to kanali...alla bre mas KAINE kai eseis asxoleiste me kakaries

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.