4 Μαρ 2014

Περιοδείες του υποψήφιου δημάρχου Ν.Σκουφά Μπάμπη Πεσλή

Επικοινωνία με τους δημότες και διακήρυξη αρχών για μια νέα αυτοδιοικητική παρέμβαση

   Άνοιξε ο κύκλος των περιοδειών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, του υποψήφιου Δημάρχου Μπάμπη Πεσλή, και η επικοινωνία με τους Δημότες.
   Συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, καθώς επίσης από την Τζένη Ταπρατζή-Κοίλια και τον Κώστα Ροβίνα, υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους με τον συνδυασμό "ΑΥ.Ρ.Ι.Ο για την Ήπειρο" της Όλγας Γεροβασίλη, επισκέφτηκε τα Κολομόδια, την Αγία Παρασκευή και τον Ανθότοπο.
   Σε σύντομες παρεμβάσεις του ανέπτυξε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤ0ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ, το υπό διαμόρφωση κείμενο της οποίας είναι το παρακάτω:
   «Είμαστε δημότες και δημότισσες του δήμου Ν. Σκουφά που πιστεύουμε στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσα από συλλογικές διαδικασίες.Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την αυτοδιοικητική παράταξη που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής αρχής και θα επιδιώξει την παραγωγική και πολιτιστική ανασυγκρότηση του δήμου μας. Θα εναντιωθεί στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, έκφραση των οποίων είναι ο Καλλικράτης που οδήγησε την αυτοδιοίκηση σε τέλμα και μαρασμό.
   Ονειρευόμαστε ένα δήμο συμμετοχικό, δημοκρατικό, αλληλέγγυο που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της νέας γενιάς και όλων των πολιτών. Αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού που κρύβει στις γειτονιές και τα στενά, στα κτίρια και τα μνημεία της, στις αυλές των σπιτιών του.
   Θέλουμε τον Δήμο Ν.Σκουφά ζωντανό, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, οργανωτή και εμψυχωτή , που αντιστέκεται, που αγωνίζεται και ελπίζει, που δημιουργεί και αναπτύσσεται.
   Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών, στη δύναμη που έχουμε όλοι μας να βρίσκουμε απαντήσεις στα προβλήματα μέσα από δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες χωρίς δογματισμούς ή προαποφασισμένες «λύσεις».
   Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τους δημότες όλες οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές. Δεν είμαστε πελάτες και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή δεν είναι επιχείρηση. Είμαστε πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Δικαιώματα όπως η ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη) για τα οποία έχουν παλέψει όλες οι προηγούμενες γενιές και τα οποία πρέπει να παραδώσουμε ως τέτοια στα παιδιά μας.Διεκδικούμε χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου αλλά και ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των πολλών. Προστασία των αδυνάτων. Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένας άνθρωπος χωρίς νερό, ρεύμα, φαγητό και περίθαλψη. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, η Αυτοδιοίκηση θα είναι όχι απλά καχεκτική αλλά κλινικά νεκρή, για αυτό και πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα κριτήρια για την επιλογή και συμμετοχή στο Αυτοδιοικητικό μας σχήμα δεν μπορούν να είναι μόνο αυτοδιοικητικά, αλλά και πολιτικά αφού η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παλέψει στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που καταδικάζει τον Δήμο και τους πολίτες σε αδράνεια, μαρασμό, ανεργία, φτώχια κα εξαθλίωση.
   Το δικό μας μοντέλο δεν είναι δημαρχοκεντρικό. Είναι συλλογική προσπάθεια για την οποία όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας να συνδημιουργήσουμε τη δημοτική παράταξη που έχει ανάγκη ο δήμος μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.