19 Μαρ 2014

Χάνει η Άρτα μία έδρα και δύο υποψήφιους στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τους "έκοψε" η... απογραφή του 2011!!!

   Η απογραφή του 2011 αποκάλυψε κάτι που ξέραμε όλοι. Ότι... λιγοστεύουμε στο νομό Άρτας, ιδίως στα ορεινά. Ερημώνουμε σιγά-σιγά...
   Έτσι, ενώ στην απογραφή του 2001 ο νομός Άρτας αριθμούσε 82.000, το 2011 μετρηθήκαμε και ήμασταν 67.000. Μέσα σε μια δεκαετία μειωθήκαμε -απογραφικά τουλάχιστον- κατά 15.000.


   Αυτό το γεγονός προκαλεί σημαντικές αλλαγές ως προς τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, που εκλέγονται στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, αφού πλέον ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2011...
   Λόγω αυτού του γεγονότος, χάνεται μία έδρα Περιφερειακού Συμβούλου από την Π.Ε. Άρτας και κερδίζεται από την Π.Ε. Ιωαννίνων. Η Άρτα εκλέγει πλέον 10 και όχι 11 Συμβούλους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υποψηφίων (έδρες + 50%) να μειώνεται κατά 2, είναι πλέον 15 αντί για 17.
   Συνολικά ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν αλλάζει, παραμένουν 51. Η μόνη αλλαγή λοιπόν είναι αυτή που σας είπα νωρίτερα, καθώς παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας (7) και της Πρέβεζας (9).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.