18 Μαρ 2014

«Κόλαση» στη γενική εφημερία του Ευαγγελισμού, ένας ασθενής ανά 30 δευτερόλεπτα!

Μόλις αφήσει ο... Μιχάλ'ς απ' το Τσερβάρ' τον Άδωνι να γυρίσει από το Imperial, θα λυθούν όλα τα προβλήματα...

   Η «κόλαση» που ζουν στην γενική εφημερία του Ευαγγελισμού ασθενείς, συνοδοί γιατροί και νοσηλευτές, παίρνει πια διαστάσεις πολέμου.
   Στην προχθεσινή γενική εφημερία του νοσοκομείου στις 14 Μαρτίου, από τις πρώτες ώρες υπήρχε μαζική προσέλευση. Με το άνοιγμα της εφημερίας, ανά 30 δευτερόλεπτα προσέρχονταν και ένας ασθενής στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, ενώ ο χρόνος αναμονής για βασικές διαγνωστικές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές, αιματολογικές – ξεπέρασε τις 4 ώρες κατά μέσο όρο.
   «Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία» σύμφωνα με την 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στον Ευαγγελισμό «από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους.»
   Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι «η πυκνότητα προσέλευσης,, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αποδεικνύει ότι πλήθος κόσμου δεν βρίσκει περίθαλψη σε μικρά νοσοκομεία και σε δομές Π.Φ.Υ. και συνωστίζεται κυριολεκτικά και στον Ευαγγελισμό και στα υπόλοιπα μεγάλα νοσοκομεία. Τι να προλάβει να αντιμετωπίσει το εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό που για να βγει η εφημερία δουλεύει χωρίς ρεπό και διπλοβάρδια (!!), πώς θα μπορέσει ο γιατρός να ανταποκριθεί στα πραγματικά επείγοντα και σύνθετα περιστατικά μέσα στην τόση κοσμοσυρροή;»
   Κάθε φορά όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ευαγγελισμού, επιμελητές και ειδικευόμενοι, εξοντωμένοι από την ολονύχτια υπηρεσία τους, αναγκάζονται να παραμένουν για πολλές ακόμα ώρες της επόμενης μέρας στα επείγοντα, για να διεκπεραιώσουν με ασφάλεια την πληθώρα των περιστατικών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα των ασθενών που έχουν εισαχθεί και πολλοί από αυτούς είναι σε ράντζα όπως στις τελευταίες εφημερίες που ειδικά πχ στα Παθολογικά τμήματα φτάνουν ακόμα και τα πενήντα την επομένη μέρα της γενικής εφημερίας.
   Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ψυχιατρικό Τμήμα τα ράντζα ποτέ δεν πέφτουν κάτω από τα 20-25 δίπλα – δίπλα ελαφριά και βαριά περιστατικά! Οι λίστες αναμονής για τα χειρουργικά περιστατικά κρατάνε για μήνες...
   Το Αττικό που συνεφημερεύει αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Το μέγεθος των αναγκών για υπηρεσίες υγείας είναι τέτοιο που χτες για παράδειγμα ήδη από το απόγευμα είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για την έλλειψη γυναικείων κλινών (κι άρα για την αδυναμία εισαγωγής – νοσηλείας) κι όμως, ως το πρωί διακομίστηκαν δεκάδες τέτοια περιστατικά (χώρια, οι περιπατητικοί).
   Οι γιατροί του Ευαγγελισμού εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυνατότητα λειτουργίας ορισμένων τμημάτων παθολογικών, χειρουργικών, αλλά και των εργαστηρίων από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
   Επίσης επισημαίνουν ότι «Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο κωφεύει και δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν και επαρκείς (ποιοτικά και ποσοτικά) υπηρεσίες υγείας, αλλά κρατάει και απλήρωτους τους γιατρούς εδώ και ένα χρόνο μην εγκρίνοντας τις χιλιάδες δεδουλευμένες ώρες πρόσθετης – πέραν του νόμου - εφημερίας που το ίδιο το υπουργείο μας ορίζει να υπηρετήσουμε (αφού λείπει το προσωπικό που αναλογεί).»
   Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ευαγγελισμού θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.