6 Δεκ 2013

Πολλοί Έλληνες στήριζαν το απαρτχάιντ...

Στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, μιά μικρή ιστορία από το 1986


   Στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Ιωαννίνων του ΚΚΕ Εσωτερικού χαιρέτισε Νοτιοαφρικανός αγωνιστής κατά του καθεστώτος του απαρτχάϊντ, ο οποίος κατήγγειλε τη ρατσιστική στάση των ελληνικών ιδρυμάτων και της πλειοψηφίας των Ελλήνων στη Ν. Αφρική (παρεμπιπτόντως και την υποκριτική στάση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την επιλεκτική στήριξη του ΚΚΕ μόνο σ' ένα μικρό, σεχταριστικό κομμάτι του κινήματος).
   Έχοντας ευθύνη επιλογής και αξιολόγησης της ύλης στην κομματική εφημερίδα "Ο νέος Αγωνιστής της Ηπείρου", ανέβασα την καταγγελία του στην πρώτη σελίδα.
   Τότε, ορισμένοι συμπολίτες το θεώρησαν υπερβολικό. Οι ίδιοι αργότερα υιοθέτησαν τα στερότυπα του ελληνικού εθνικισμού ("οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές" της δεκαετίας του '90, "η Χρυσή Αυγή λέει και σωστά πράγματα" στις μέρες μας κλπ.).
Γιάννης Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.