7 Οκτ 2013

Ένοχος για όλα και ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο

- Ο παρά τρίχα υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ θα εκτίσει 44... μήνες...
- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βενιζέλο που τον γλύτωσε από τα ισόβια...

   Ένοχος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
   Από τους 19 κατηγορούμενους της υπόθεσης, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 17 (οι 12 για το σύνολο των επιβαρυντικών κατηγοριών).
   Συγκεκριμένα, οι δικαστές μετά από εξήντα συνεδριάσεις έκριναν ένοχους τους: Άκη Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννη Σμπώκο, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Νίκο Γεωργουλάκη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Γιώργο Κωνσταντάτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. 
   Το δικαστήριο έκρινε ένοχους, αλλά χωρίς την επιβαρυντική περίσταση του κατ’ επάγγελμα, τους: Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
   Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης.
    Η ανώτερη των ποινών, ήτοι φυλάκιση 20 ετών, επιβλήθηκε στον πρώην υποψήφιο πρωθυπουργό, αλλά θα εκτίσει 44... μήνες. Ο συνδυασμός της ηλικίας του (άνω των 70 ετών) με την πρόβλεψη του νόμου για την επιμέτρηση που είναι χαμηλότερη για τους νεότερους κρατούμενους θα τον οδηγήσει εκτός φυλακής σε περίπου σαράντα τέσσερις μήνες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος περιμένει βέβαια και κάποιο ελαφρυντικό «λόγω της συνεισφοράς του στην υπόθεση».
   Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, επιβλήθηκαν οι εξής ποινές κάθειρξης:
- Αστέριος Οικονομίδης: 12 έτη
- Εφροσύνη Λαμπροπούλου: 13 έτη
- Νίκος Ζήγρας: 6 έτη
- Γεώργιος Σαχπατζίδης: 13 έτη
- Αρετή Τσοχατζοπούλου: 12 έτη
- Βίκυ Τσοχατζόπουλου: 12 έτη
- Ιωάννης Σμπώκος: 16 έτη
- Μαρία Ταλίρα Τσεκούρα: 10 έτη
- Νίκος Γεωργουλάκης: 10 έτη
- Παν. Σταμάτης: 6 έτη
- Οράτιος Μελάς: 10 έτη
- Κωνσταντίνος Αντωνιαδης: 10 έτη
- Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου: 6 έτη
- Φώτης Αρβανίτης: 6 έτη
- Νικόλαος Καρατζας: 6 έτη
- Γεώργιος Κωνσταντάτος: 10 έτη

   Ο Άκης έχει να ευχαριστεί τον Βαγγέλη Βενιζέλο, για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που οδήγησε σε παραγραφή την κατηγορία για δωροδοκία, που θα τον έφερνε αντιμέτωπο με τα ισόβια.
   Μην ξεχνάμε κιόλας ότι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που στην προανακριτική είχε καταθέσει ότι δεν επρόκειτο για τραπεζικούς λογαριασμούς του Άκη, αλλά για τηλεφωνικούς αριθμούς (!!!) και ότι άδικα κατηγορούσαν τον παρά τρίχα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας, τρομάρα τους...

4 σχόλια:

  1. Και οι συνεργάτες του Άκη πήραν μεταγραφή και είναι πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το ΠΑΣΟΚ του Άκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Άκη. Αθόρυβα πριν τις εκλογές πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε αποχωρήσει πέρυσι από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας διότι έσκασε το σκάνδαλο του Τσοχατζόπουλου.

    - Ο Ευάγγελος Χωραφάς συνεργάτης και σύμβουλος του Ακη επί χρόνια, που ανέλαβε να συμβουλεύει τον Α. Τσίπρα σε θέματα πολιτικής και οργάνωσης.
    - Πολύ γνωστός Τσοχατζοπουλικός είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ραυτόπουλος, ο οποίος προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Κι αυτός σύμβουλος του Αλέξη για το πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ… ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο Ραυτόπουλος είχε αποτελέσει στόχο της «17 Νοέμβρη».
    Όπως διαβάζουμε τώρα στο “Πρώτο Θέμα” δήλωσαν χθες υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ άλλα 127 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκαν σε μια τάση που επρόσκειτο στον Ακη Τσοχατζόπουλο.
    Τα μέλη του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, με διαδρομή στο εθνικό συμβούλιο της νεολαίας του Κινήματος, αλλά και στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο μεταξύ δύο συνεδρίων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι Ελευθεριάδης Αντώνιος πολιτικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Ζερβάκη Μαρία μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Ρέντζου Πετρούλα εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Σκουλάς Μανώλης στέλεχος της ΠΑΣΠ, Στεφάνου Νίκος εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τσουκαλάς Κώστας εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζετε σε ποιες τοπικές έχουν εγγραφεί τα συγκεκριμένα μέλη; Ή απλά λέτε ότι είναι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

      Γνωρίζετε πρώην βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επιθυμεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές και περιοδεύει στα χωριά του κάμπου δηλώνοντας ψευδώς και αναισχύντως ότι έχει την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαπατώντας τους αδαείς;

      Θεωρείτε ότι όσοι στήριξαν τον κ. Τσοχατζόπουλο για να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι συνυπεύθυνοι για τον απατεώνα υπουργό όλων των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Επιθυμείτε μήπως να το επεκτείνετε και στους ψηφοφόρους; Διότι εάν υπαινίσεσθε ότι τα στελέχη γνώριζαν, είναι δυνατόν να μην εγνώριζε ο αρχηγός, ο Ανδρέας, ο Σημίτης, ο Γ.Παπανδρέου; Δεν εγνώριζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος;

      Θεωρείτε ότι η συμμετοχή του κ. Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, υπονοεί σύμπραξη με την Χ.Α.; Διότι εάν κανείς ελέγξει τα εκλογικά τμήματα κατά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, όπου οι κάλπες ήταν διπλές, διαπιστώνει ότι οι ψήφοι του κ. Μιχαλολιάκου ως υποψήφιου δημάρχου για το Δ. Αθηναίων είναι ίδιοι αριθμητικά με τις ψήφους του κ. Γεωργιάδη ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με το ΛΑ.Ο.Σ.

      Επίσης, μήπως υπαινίσεσθε συνεργασία Ν.Δ.-Χούντας-Χ.Α.; Διότι όπως γνωρίζετε, ο κ. Βορίδης ήταν επικεφαλής της νεολαίας της Ε.ΠΕ.Ν., ορισμένος από τον ίδιο τον Γ.Παπαδόπουλο, διαδεχόμενος τον κ. Μιχαλολιάκο.

      Μήπως υπαινίσεσθε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που ασπάζεται την χρήση βίας και τρομοκρατίας; Διότι είναι γνωστή η φωτογραφία του κ. Βορίδη με το τσεκούρι στους δρόμους της Αθήνας την εποχή της ηγεσίας του στην Ε.Π.ΕΝ. και δεν θεωρώ ότι πιστεύει κανείς ότι το χρησιμοποιούσε ως υλοτόμος.

      Όταν λοιπόν χρησιμοποιείτε τον όρο "συνεργάτες" του Άκη, προσπαθώντας να εμφυτεύσετε στο υποσυνείδητο των αναγνωστών τον όρο "συνένοχοι", εκτός από την προσπάθεια να σπιλώσετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καταλογίζοντάς του ευθύνες που προδήλως δεν του αναλογούν, ανοίγετε επιπλέον πόρτες που υποψιάζομαι πως δεν θα θέλατε να το κάνετε. Διότι εκτός από τον πολιτικό κόσμο, με αυτό τον τρόπο κατηγορείτε εμμέσως πλην σαφώς και τους δικαστικούς λειτουργούς πως επιτρέπουν σε συνενόχους να διαφεύγουν.

      Δεν συμφωνείτε ότι είναι επικίνδυνο, ειδικά στις ημέρες μας, για να εξυπηρετήσετε τις μικροκομματικές σας σκοπιμότητες, να υποσκάπτετε όλο το θεσμικό οικοδόμημα;

      Ας είσαστε λοιπόν ολίγον προσεκτικότερος την επόμενη φορά που θα θελήσετε να διαβάλλετε άτομα ή κόμματα._

      Διαγραφή
    2. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, πηδάει και τα φτάνει...... Πολλές κουβέντες, ουσία μηδέν. Οι εφημερίδες τα γράφουν, χωρίς να τα διαψεύσει κανείς.

      Διαγραφή
    3. Αχ, αγαπητέ φίλε, μην χαλιέσαι με τους διάφορους φίλους του ΤΗΛΕΒΟΑ. Δεν ξέρουν αυτοί. Συνέχισε εσύ να διαβάζεις αμέριμνος τις αλήθειες των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Φαήλου...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.