20 Αυγ 2013

Μήπως τα... παραφουσκώνουν τα Δελτία Τύπου στο Δημαρχείο Άρτας;

Οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες δεν έχουν ανάγκη από... "λίπασμα" για να ανθίσουν... 

   Το mail που ακολουθεί στάλθηκε στον ΤΗΛΕΒΟΑ από γνωστό, σοβαρό και απολύτως αξιόπιστο άνθρωπο. Το αναδημοσιεύω χωρίς καθόλου σχόλια:

   "Αγαπητέ καλημέρα, σου αντιγράφω ακριβώς παρακάτω μία ανάρτηση από το site του Δήμου Αρταίων, το οποίο μπορείς να δεις και μόνος σου:

"Δημοτική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών [16.8.13]
Η νέα εθελοντική ομάδα που δημιούργησε ο Δήμος Αρταίων Δ.Ο.Α.Κ. (Δημοτική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών) συνέβαλε χθες 15/08/2013 σε πυρκαγιά στη Γραμμενίτσα Άρτας υπό τις εντολές τις πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Κ. Αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Δημητρίου Κέφη. Αυτές τις μέρες η ομάδα βρίσκεται σε επιφυλακή και οποίος δημότης επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 6978212629"

   Το θέμα μας δεν είναι ότι είναι κακή η πρωτοβουλία. Αντιθέτως είναι πολύ καλή και μπράβο τους.
   Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να γράφουν ψέματα ότι συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγάς στο χωριό μας στις 15/08/2013. Επειδή η φωτιά ξεκίνησε ακριβώς δίπλα από το χωριό μας, σου γνωρίζω ότι, εμείς πρώτοι ειδοποιήσαμε την πυροσβεστική, είχαμε την τύχη και την ατυχία να πάνε πρώτοι μπροστά στη φωτιά συγγενείς μου με βυτία και να συναντήσουν μάλιστα το 1ο πυροσβεστικό που ήρθε και μετά από 5 λεπτά ήρθε και το δεύτερο πυροσβεστικό και αργότερα ήρθαν άλλά 2 από Άρτα και άλλα 2 από Φιλιππιάδα. (Εγώ δυστυχώς είχαν τον άχαρο ρόλο, να προσέχω την πορεία της πυρκαγιάς από την ταράτσα του σπιτιού μου και να μιλώ μαζί τους στο κινητό, γιατί ο λόφος που εκδηλώθηκε είναι σε ευθεία θέα από την ταράτσα μου.)
   Οι φίλοι και συγγενείς λοιπόν μου λένε, ότι δεν είδαν καμία Δημοτική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, και ότι αυτοί βοήθησαν την πυροσβεστική. Εγώ που τα έβλεπα όλα από μακριά, οφείλω να σου πω και να σε παρακαλέσω να γράψεις, ότι αν και ήταν ημέρα 15αυγουστο και απόγευμα, η πυροσβεστική έφτασε άμεσα και η δουλειά τους ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!. Πρέπει κάποιος να γράψει συγχαρητήρια για τη δουλειά τους, και ότι πραγματικά παγίδεψαν τη φωτιά πολύ γρήγορα, αν και εκείνη την ώρα φυσούσε άνεμος.
   Τώρα, αν κάποια στιγμή πήγε επί τόπου και ο αντιδήμαρχος Κέφης δεν το γνωρίζω, αν και είναι πολύ πιθανό γιατί η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πολύ-πολύ κοντά στο σπίτι του.
   Αν έχεις "άκρες" ψάξε και εσύ να επιβεβαιώσεις την αλήθεια των λεγομένων μου.
   Και πάλι να δώσω συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της δημιουργίας Δημοτικής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών, αλλά δεν είναι σωστό να σφετερίζονται τον κόπο και την αυταπάρνηση άλλων κατοίκων, και ιδιαίτερα την καταπληκτική δουλειά της πυροσβεστικής.

Φιλικά"

2 σχόλια:

  1. Η Δ.Ο.Α.Κ. δεν έχει συσταθεί ακόμη επίσημα. Οι άνθρωποι όμως που θα την απαρτίζουν (εθελοντές από πολλούς κλάδους, Ορειβάτες, ομάδες 4x4, ραδιοερασιτέχνες, δύτες κτλ) ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή. Στην φωτιά της 15/8 ήταν εκεί αρκετά μέλη. Δεν έχουν κάποια διακριτικά ώστε να είναι αναγνωρίσιμοι, αλλά ήταν εκεί.
    Σκοπός της Δ.Ο.Α.Κ. θα είναι η άμεση επέμβαση σε κάθε κίνδυνο, βοήθεια σε κατάσβεση πυρκαγιών, απεγκλωβίσεις, διασώσεις σε βουνό και θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά ήμουν εκεί .είμαι μέλος τηςΔΟΑΚ και απο την στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν κινητοποιηθηκαμε.
      Μέχρι αργά το βράδυ συνβαλαμε στο έργο της Π Υ
      φορεσαμε επινοτιους (ψεκαστηρες της ΠΥ) γεμάτες νερο και σβηναμε εστίες
      Ο κύριος κουτσουκης υποδιοικητής ΠΥΑρτας μας ευχαρίστησε και αποχωρησαμε
      Σε λίγο καιρο θα είμαστε αναγνώρισημη με τα διακριτικά μας .Σκοπος μας είναι η προσφορά όχι η επίδειξη άλλωστε είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ . Σκανδαλης Γεώργιος 6978212629

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.