29 Απρ 2013

Βίκυ Σιαπάτη: ΟΧΙ στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Άρτας

Για να μην πάμε... σαν το σκυλί στο αμπέλι!!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
   Την προηγούμενη Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση στους φορείς αλλά και στους πολίτες της Άρτας από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό.
   Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η απουσία των δύο κυβερνητικών βουλευτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλην της Δημοτικής Αλλαγής, της οποίας όλοι οι αιρετοί ήταν εκεί, όπως και πολλοί υποψήφιοι με αυτή, προξένησε απορία, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Απορία γιατί δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το πιο μεγάλο πρόβλημα στο Νομό.
   Αισθάνομαι ότι τυχεροί τελικά ήταν αυτοί που δεν παραβρέθηκαν, γιατί έτσι όπως παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, ευτυχώς που δε τα άκουσαν, γιατί με την άγνοια κινδύνου που έχουν, μπορούν να συνεχίσουν να ζουν και να κοιμούνται άνετα. Για εμάς του υπόλοιπους, που ενημερωθήκαμε για τη κατάσταση, υπάρχει πλεόν ο φόβος μη τύχει οτιδήποτε σε εμάς, τις οικογένειες μας και σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί θα “πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι.”
   Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό και δεν αφορά μόνο την διάλυση των Νοσοκομείων και την κατάργηση ουσιαστικά της Δημόσιας Υγείας, αλλά μιλάμε για αποδόμηση της κοινωνίας, για διάλυση του Κράτους και για μεθοδευμένη κατάρρευση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες σε όλους τους τομείς.
   Η εμμονή της κυβέρνησης να νομοθετεί συνεχώς αλληλοαναιρώντας νόμους και αποφάσεις που δεν αυξάνουν τα έσοδα του δημοσίου, αλλά μας οδηγούν όλο και σε βαθύτερη περιδίνηση στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, το μόνο που πετυχαίνει, είναι να γκρεμίζει ό,τι έχει σταθεί όρθιο σε επίπεδο Κοινωνικής Συνοχής αποσαρθρώνοντας όλα τα δίκτυα Κοινωνικής Προστασίας και Ασφάλειας.
   Στόχος είναι η απαξίωση του Κράτους και του Δημοσίου για την πώλησή του σε ρυθμό φαστ τρακ. Οι Έλληνες βλέπουν σήμερα όλα τα δικαιώματα που μέσα από τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές είχαν οικοδομήσει, να κατεδαφίζονται, και ταυτόχρονα βλέπουν κάποιους Φούχτελ να αλωνίζουν την χώρα σαν επιστάτες του μεγαλοκτηματία για τα αγοράσει τα πάντα να μας εξευτελίζουν σαν κοινωνία κάθε μέρα και περισσότερο, ξεπουλώντας την Εθνική μας κληρονομιά, και το μέλλον των παιδιών μας.
   Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, θα πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι σήμερα το πρόβλημα στο Νοσοκομείο και να απαιτήσουμε όλοι μας αυτό που δικαιούμαστε. Καθημερινά κινδυνεύουν άνθρωποι επειδή δεν υπάρχει προσωπικό και αναλώσιμα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το Δημόσιο τομέα. Ως πότε θα το ανεχόμαστε; Όλοι μας θα πρέπει να αγωνιστούμε να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να ζητήσουμε αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
   Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις την κατάντησαν έτσι αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να την διαλύσει .
   Η παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής έχει εκφέρει άποψη για όλα αυτά τα ζητήματα, και στέκεται πάντα δίπλα στους Αρτινούς πολίτες σε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, μαζί ο ένας με τον άλλον, να αγωνιστούμε για να έχουμε Νοσοκομείο στην Άρτα, με ανοιχτές κλινικές, που θα προσφέρουν δημόσια και δψρεάν περίθαλψη στους Αρτινούς και όχι μόνο.
.
   Ενόψει το γιορτών εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

ΒΙΚΥ ΣΙΑΠΑΤΗ 
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Δ. ΑΡΤΑΙΩΝ 
ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

2 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;;; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ, ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥ.... ΠΟΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΑΣ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.