29 Απρ 2013

Ανάβει μεγάλη... φωτιά απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας!!!

Αυτή τη φορά δεν θα είναι... άσκηση!!!

   Πριν λίγες ημέρες σας είχα πει για την άσκηση πυρόσβεσης στο Δημαρχείο της Άρτας (δείτε εδώ). Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η "φωτιά" έσβησε, οι "εγκλωβισμένοι" απεγκλωβίστηκαν, οι "τραυματίες" μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και το μόνο που έμεινε να θυμίζει την "πυρκαγιά" είναι τα σημάδια από το κόκκινο καπνογόνο σε δύο παράθυρα του 1ου ορόφου (καλό θα ήταν να καθαριστούν κάποια στιγμή.
   Απόψε όμως, Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 8:00 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, προβλέπτεται να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά, απ' αυτές που δεν σβήνουν εύκολα.
   Μην ψάχνετε στην ατζέντα για να βρείτε το "εμπρηστικό" θέμα, δεν βρίσκεται εκεί. Το "πυρ ομαδόν" θα ακουστεί προ ημερήσιας διάταξης από σύσσωμη την αντιπολίτευση και από μεγάλο μέρος της συμπολίτευσης (όσης έχει απομείνει) και αναμένεται να πυρπολήσει τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Άρτας.
   Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να υπάρχει ΑΠΟΦΑΣΗ του Ελεγκτικού, που ρητά αναφέρει ότι ΔΕΝ πρέπει να πληρωθεί συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής, να κοινοποιείται αυτή η απόφαση σε τρεις (3) συγκεκριμένους ανθρώπους στο Δημαρχείο και μετά από μερικούς μήνες να φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της πληρωμής και να αποσιωπούν (;), αποκρύπτουν (;), λησμονούν (;) από τους δημοτικούς συμβούλους την απόφαση του Ελεγκτικού. Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν εν αγνοία τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τώρα τίθεται ζήτημα καταλογισμού.
   Εσείς τι λέτε; Θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα να πληρώσουν 2.500 ευρώ έκαστος;

   Για την ιστορία, εκτός από όσα θα συμβούν απόψε προ ημερήσιας διάταξης, υπάρχουν και τα προγραμματισμένα θέματα προς συζήτηση που είναι τα εξής:

1. Λήψη δανείου από Τ.Π.&Δ. για κατασκευή έργου οδοποιίας (σχετ. η αρ.151/2013 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
2. Υποβολή πρότασης και αποδοχή των όρων της Πρόσκλησης με κωδικό 19/2013 για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινοχρήστων χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
3. Λήψη απόφασης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη για ένταξη του έργου: «Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη» στο ΕΣΠΑ 2007-2013, Κωδ. Πρόσκλησης 18, Άξονας προτεραιότητας 03: «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Περιφέρειας Ηπείρου»
4. Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην πρόταση με διακριτό τίτλο «Smart Buildings for a Sustainable Future» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy»
5. Παραχώρηση χώρου στο παραλίμνιο πάρκο για πραγματοποίηση εκδήλωσης
6. Ορισμός μελών Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χονδρεμπορίου-Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών
7. Συγκρότηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αρταίων
8. Έγκριση αποφάσεων ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. (Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2012. Έκθεση πεπραγμένων)
9. Έγκριση απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. (Κατάρτιση και ψήφιση πρ/σμού έτους 2013)
10. Καθορισμός ειδικότητας για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ στο πλαίσιο υλοποίησης του ενταγμένου συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στον Άξονα Προτεραιότητας 7»
11. Περί κατάργησης δίκης (παραίτηση από την 10-12013 αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Σχετ. η αρ/122/2013 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
12. Ανανέωση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης των mini bus του Δήμου Αρταίων με το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.
13. Τροποποίηση- συμπλήρωση της αρ. 574/2012 απόφασης Δ.Σ.(Περί καθορισμού τελών και δικαιωμάτων έτους 2013 (σχετ. η αρ. 150/2013 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
14. Έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
15. Αποδοχή πίστωσης και τροποποίηση πρ/σμού
16. Τροποποίηση προϋπολογισμού
17. Αναμόρφωση προϋπολογισμού
18. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για χορήγηση πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων
19. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος
20. Αποδοχή πίστωσης για το έργο: «Ανακατασκευή Δημοτικού σταδίου Δήμου Αρταίων», αναμόρφωση πρ/σμού, τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων και έγκριση της μελέτης.
21. Αναμόρφωση πρ/σμού και τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων
22. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
23. Μερική κατανομή πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων
24. Μερική τροποποίηση της αρ. 70/2013 απόφασης Δ.Σ. (Έγκριση διενέργειας προμήθειας υλικών για τις υπηρεσίες του Δήμου)
25. Έγκριση διενέργειας προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες του Δήμου
26. Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών για τον καθαρισμό των αυλακιών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου
27. Έγκριση παροχής υπηρεσιών.
28. Επαναληπτική δημοπρασία για εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση «Βουλωμένη» της Τ.Κ. Γραμμενίτσας
29. Αίτημα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα για παραχώρηση των αιθουσών του παλαιού Γυμνασίου
30. Αποδοχή και Παραλαβή της μελέτης: «Τοπογραφική αποτύπωση Ανατολικής και Δυτικής εισόδων πόλης Άρτας»
31. Έγκριση της μελέτης «Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων Δημοτικών οδών Δ.Ε. Αρταίων»
32. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις- Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Τ.Κ. Σκούπας, Ροδαυγής και Πιστιανών»
33. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις εσωτερικής οδοποιίας Δήμου Φιλοθέης»
34. Επί αιτήσεως Στάμου Ελένης για παράταση προθεσμίας περαίωσης της μελέτης: «Μελέτη βελτίωσης δημοτικής οδού από Επαρχιακή οδό Άρτας – Καμπής (βορείως Χανοπούλου) έως Αμμότοπο»
35. Επί αιτήσεως Πέτρου Γαλάνη ΕΔΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διαμορφώσεις πλατειών Τ.Κ. Στρογγυλής και Καλογερικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.