4 Μαρ 2013

Για να κάνουν επενδύσεις απαιτούν μισθούς πείνας

- "Δεν καταλαβαίνουμε τη χρησιμότητα του κατώτατου μισθού"!!! 
- Τι απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης

   Φώναξε ο Κωστής Χατζηδάκης τους εκπροσώπους 11 πολυεθνικών εταιρειών σε συνάντηση και αφού συζήτησαν την γνωστή γαρνιτούρα για "περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες", προχώρησαν στο... παρασύνθημα!!!
   Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν μείωση ημερομισθίων, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου.
   "Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα" πρότεινε ο εκπρόσωπος της Barilla.
   Όταν ρωτήθηκαν για τι μισθούς μιλάνε, οι εκπρόσωποι απάντησαν "250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα"
   Και τι έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης, που είναι υπουργός Ανάπτυξης των επενδυτών και Υποανάπτυξης των Ελλήνων;
   Μήπως τους είπε ότι είναι ντροπή να ζητάνε τέτοια πράγματα; Μήπως τους ζήτησε να σπάσουν τα καρτέλ τους, που  κρατάνε ψηλά τις τιμές και συνεισφέρουν στην φτωχοποίηση του λαού;
   Όχι βέβαια. Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, ήταν ότι "θα διαβιβάσει το αίτημά τους".
   Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τέθηκε και το ζήτημα της προμήνυσης, καθώς οι πολυεθνικές ζητούν να μειωθεί η διάρκειά της. Πρόκειται για τoν χρόνο προειδοποίησης ενός υπαλλήλου, ώστε να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.