20 Μαρ 2013

Δήλωση του Γιώργου Στύλιου για το ΤΕΙ Άρτας

Κατόπιν... ενεργειών ΤΟΥ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θετική εξέλιξη για την Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου η κατάληξη του σχεδίου «Αθηνά»

   Η χθεσινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του νέου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αποτελεί μια θετική εξέλιξη όσων εργαστήκαμε μεθοδικά για τον τόπο μας. Είναι μια επιτυχία για το Νομό Άρτας.
   Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση:

  • Το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής λειτουργεί στην Άρτα και συνεχίζει να δέχεται πρωτοετείς φοιτητές. 
  • Δημιουργείται Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με νέο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, το οποίο ενισχύεται με επιπλέον φοιτητές οι οποίοι θα προέλθουν από τα τμήματα του ΤΕΙ Λευκάδας. 
  • Δημιουργείται ένα ισχυρό τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας με κατευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής, Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου και Φυτικής Παραγωγής.
   Με απλά λόγια τα τμήματα του TΕΙ Ηπείρου στην Άρτα γίνονται πραγματικός πόλος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα προσελκύσει πολύ περισσότερους φοιτητές στο μέλλον. Επιπλέον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για καλύτερη ακαδημαϊκή εξέλιξη των τμημάτων του ιδρύματος.
   Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν ώστε το ΤΕΙ της Άρτας να γίνει πιο δυνατό. Όσους τοπικούς φορείς πίεσαν με τρόπο συγκροτημένο και εποικοδομητικό ώστε η Άρτα να ενισχυθεί. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Γκόγκα και την διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου προσπαθήσαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία.
   Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να σταθώ σε όσους καθ' όλη την διάρκεια των συζητήσεων που γινόταν με την ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και των παρεμβάσεων μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές επιθέσεις, για μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς. Ως νέος βουλευτής βάζω πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου μας και έχω θέσει τη συναίνεση και τη συνεννόηση ως βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής.
   Εκείνο που προέχει τώρα, είναι το ΤΕΙ της Άρτας να αναπτυχθεί περισσότερο. Να δημιουργηθούν νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Να ξεκινήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και θα ενισχύσουν την αξία των τμημάτων μας. Να ενισχυθούν οι συνεργασίες και οι ερευνητικές του δραστηριότητες με πανεπιστήμια και ΤΕΙ τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Να συνδεθεί στενότερα με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
   Όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι, να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπηρετώ ως καθηγητής του ΤΕΙ την εκπαίδευση και ως Βουλευτής θα είμαι δίπλα στο ΤΕΙ Ηπείρου και στα τμήματα της Άρτας.

   σημ. Τηλεβόα:  Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι η διοίκηση, οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΣΤΕΓ δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό του νέου βουλευτή για το μέλλον της σχολής τους.
   Θέλω όμως να σχολιάσω κάτι που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση: Ότι ο νέος βουλευτής ξεχνάει να ευχαριστήσει και τους υπόλοιπους που με τις ενέργειες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις τους συνετέλεσαν  στο να αποφευχθεί η κατάργηση του ΤΛΠΜ, που τόσο επιθυμούσαν στο υπουργείο Παιδείας. 
   Δεν λέει κουβέντα για τους ίδιους τους σπουδαστές, που είτε με καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη σχολή τους, είτε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και δημοσιοποίηση του θέματος στον κόσμο της Άρτας, είτε με τα διαδηλώνοντας με τα μουσικά τους όργανα στα σκαλιά της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα, είτε με συνεχείς παρεμβάσεις μέσω social media, sites και blogs κατόρθωσαν να ευαισθητοποιήσουν πολύ κόσμο, ακόμη και μακριά από την Άρτα, για την τύχη που περίμενε ένα μοναδικό για την Ελλάδα εκπαιδευτικό τμήμα.
   Δεν αναφέρεται καθόλου στους καλλιτέχνες, στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στον Σωκράτη Μάλαμα, στον Δημήτρη Μυστακίδη, στον Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον Βασίλη Λέκκα, στον Νίκο Κυπουργό και πολλούς άλλους, που παρενέβησαν και δημόσια και ιδωτικά, πιέζοντας τον υπουργό με πολλούς τρόπους.
   Δεν θυμάται τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας, τον Μ/Φ Σύλλογο "ΣΚΟΥΦΑΣ", την «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών», το Μουσικό Σχολείο Άρτας.
   Δεν άκουσε κάτι για ΠΕΔ Ηπείρου, για Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων (αυτό ίσως και να θέλει να το ξεχάσει, γιατί το όνομά του "μνημονεύθηκε" πολλές φορές σε εκείνη την ειδική συνεδρίαση ΚΑΙ από "δικούς του"), για Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων.
   Διέφυγε της προσοχής του ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, το ΠΑΣΟΚ Άρτας, ακόμη και ο "ομογάλακτος" πολιτευτής Βαγγέλης Παπαδημητρίου (κι αυτόν μάλλον θέλει να τον ξεχάσει για τις αιχμές του).
   Δεν πρόσεξε κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ που πίεζαν διαρκώς τον Αρβανιτόπουλο να αλλάξει στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
   Ούτε πήρε το μάτι του ότι εκτός από τον εαυτό του υπήρχε εκεί και άλλος βουλευτής από την Άρτα, που συζητούσε με τον υπουργό και τροφοδοτούσε τα μέλη της Επιτροπής με στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το ΤΛΠΜ πληρούσε ακόμη και τα αυστηρότερα κριτήρια του σχεδίου "Αθηνά" και γι' αυτό δεν έπρεπε να καταργηθεί.
   Ως νέος βουλευτής θυμήθηκε μόνο τον Αλέκο Καχριμάνη, που τόσο καλά γνώριζε το θέμα, ώστε μιλούσε για "συγχώνευση" και "ενοποίηση" με το Ληξούρι (δείτε εδώ), καθώς και τον συγκυβερνητικό βουλευτή, τον Χρήστο Γκόκα, με τον οποίον τόσο στενή συνεργασία είχε, ώστε και το όνομά του λάθος το προφέρει...
   Νέος ως βουλευτής, αλλά τόσο παλαιοκομματικός... 

   Θα συμφωνήσω όμως με τον Γιώργο Στύλιο σε ένα πράγμα. Στο ότι πρέπει να δούμε πώς θα αναπτυχθεί το ΤΕΙ.
   Πώς θα διεκδικήσουμε όχι μόνο την εξέλιξη των υπαρχόντων τμημάτων, αλλά και την Γεωπονική Σχολή, που είναι διακαής και δίκαιος πόθος απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.
   Αλλά, πρώτα απ' όλα, πρέπει να κάτσουμε και να δούμε πώς θα διορθώσουμε την ζημιά που τόσο απερίσκεπτα προκάλεσαν τα τερτίπια του υπουργείου Παιδείας.
   Γιατί μπορεί μεν, το ΤΛΠΜ να είναι ξανά στο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έρθουν νέοι σπουδαστές, ότι νέο αίμα θα εμπλουτίσει αυτό το ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτισμού.
   Πρέπει να τους πείσουμε ότι δεν έχουν τίποτε φοβηθούν, πρέπει να είναι σίγουροι ότι η σχολή τους δεν θα καταργηθεί αύριο-μεθαύριο από κάποιο επόμενο καπρίτσιο κάποιας υπουργικής "αυλής", από κάποιους χαρτογιακάδες, που την εκπαίδευση και ιδιαίτερα τις ανθρωπιστικές και πολιτιστικές σπουδές τις αντιλαμβάνονται σαν βαρίδι στους λογιστικούς ισολογισμούς τους.
   Ο αγώνας τώρα πρέπει να εστιάσει σε αυτό: Στο να διατρανώσουμε και να εδραιώσουμε την πεποίθηση ότι το ΤΛΠΜ θα εξελιχθεί και θα μεγαλώσει. Δεν θα συρρικνωθεί ούτε θα καταργηθεί.
   Πρέπει αυτό να γίνει ξεκάθαρο στα παιδιά που θέλουν να τσεκάρουν τη σχολή στο μηχανογραφικό και διστάζουν.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.