20 Μαρ 2013

Τι πρέπει να κάνουμε τώρα με το ΤΛΠΜ στην Άρτα;

Να εδραιώσουμε την πεποίθηση ότι δεν θα κινδυνεύσει 

   Η υπόθεση του ΤΛΠΜ κερδήθηκε για την ώρα. Οι συντονισμένες κινήσεις, οι αντιδράσεις, οι κινητοποιήσεις, οι επαφές, οι ενημερώσεις, το ότι ενεπλάκησαν στη δίκαιη διαμαρτυρία και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, ακόμη-ακόμη και οι απειλές (αλλά αυτό ας το αφήσουμε για την ώρα) είχαν αποτέλεσμα, έπιασαν τόπο και το ΤΛΠΜ δεν μπήκε σε καθεστώς μεταβατικότητας, δεν καταργείται.
   Το τμήμα θα είναι ξανά στο μηχανογραφικό δελτίο και νέοι σπουδαστές θα έρθουν, νέο αίμα θα εμπλουτίσει αυτό το ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτισμού.
   Αρκεί να μην φοβηθούν, αρκεί να είναι σίγουροι ότι η σχολή τους δεν θα καταργηθεί αύριο-μεθαύριο από κάποιο επόμενο καπρίτσιο κάποιας υπουργικής "αυλής", από κάποιους χαρτογιακάδες που την εκπαίδευση και ιδιαίτερα τις ανθρωπιστικές και πολιτιστικές σπουδές τις αντιλαμβάνονται σαν βαρίδι στους λογιστικούς ισολογισμούς τους.
   Ο αγώνας τώρα πρέπει να εστιάσει σε αυτό: Στο να διατρανώσουμε και να εδραιώσουμε την πεποίθηση ότι το ΤΛΠΜ θα εξελιχθεί και θα μεγαλώσει. Δεν θα συρρικνωθεί ούτε θα καταργηθεί.
   Πρέπει αυτό να γίνει ξεκάθαρο στα παιδιά που θέλουν να τσεκάρουν τη σχολή στο μηχανογραφικό και διστάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.