14 Φεβ 2013

Χτυπήθηκε από ΜΑΤ ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας - PHOTO και VIDEO

- Ξύλο και χημικά στη συμβολική κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου
- Δείτε το video με τα απίστευτα σχόλια του Πορτοσάλτε

   Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη του προσωπικού γραφείο του Γ. Μέργου στην οδό Σταδίου, για να διαμαρτυρηθούν για τις γνωστές δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών (ναι, παραμένει ακόμη στη θέση του), ότι τα 586 ευρώ μεικτά είναι... υψηλός μισθός!!!
   Επιλέχθηκε το προσωπικό ακαδημαϊκό γραφείο κι όχι το γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών, ακριβώς για να αποφευχθεί η ένταση και να φανεί ο συμβολικός χαρακτήρας της κατάληψης. (αλήθεια, ποιος πληρώνει το ακαδημαϊκό γραφείο του νο 2 του υπουργείου Οικονομικών;). Άνοιξαν πανό που έγραφε "Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα" και μοίρασαν στους διερχόμενους ανακοίνωση που έγραφε:
   "Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
   Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
   Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
   Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων. 
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους. 
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή."
   10 άτομα από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν στο πανεπιστημιακό γραφείο του Μέργου, ανάρτησαν πανό στο μπαλκόνι, που έγραφε: "Κανείς δεν ζει με 500 ευρώ" και κόλλησαν αφίσες στους τοίχους.
   Κατεβαίνοντας κάτω, όπου τους περίμεναν οι υπόλοιποι, δέχτηκαν ξαφνικά επίθεση από τα ΜΑΤ, που με χημικά και γκλομπ προσπάθησαν να τους διαλύσουν. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν γλύτωσαν το ξύλο, καθώς παρότι έδειξαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες, δέχτηκαν τα χτυπήματα των γκλομπς από τα εξαγριωμένα ΜΑΤ.
   Ιδιαίτερο μένος έδειξαν απέναντι στους Μπάρκα και Διαμαντόπουλο, που τους χτυπούσαν ακόμη και πεσμένους.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής των ΜΑΤ έβριζε και τραβούσε τους συναδέλφους του, προσπαθώντας να τους κάνει να σταματήσουν, αλλά αυτοί συνέχιζαν ακάθεκτοι.
   Οι δύο βουλευτές μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τους τραυματισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκα και Β. Διαμαντόπουλου, στο κεφάλι και το μηρό αντίστοιχα. Αναμένεται να μεταβούν στη ΓΑΔΑ, όπου και θα υποβάλουν μηνύσεις.




   Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.