4 Φεβ 2013

Δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα και συνέντευξη Γεροβασίλη

- Διαβάστε τα φυλλάδια για τη νέα φοροεπιδρομή και τις μειώσεις στις συντάξεις
- Συνέντευξη Τύπου στο ΚΑΠΗ Πέτα

   Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας έκαναν δημόσια παρέμβαση, μοίρασαν υλικό και συζήτησαν με τους πολίτες σχετικά με τη φοροεπιδρομή που υφίσταται ο ελληνικός λαός και τις συνεχείς μειώσεις που υφίστανται οι συνταξιούχοι.
   Αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν κυρίως έξω από την Εφορία και τις Τράπεζες, όπου οι συνταξιούχοι κοιτούσαν την κουτσουρεμένη σύνταξή τους, νοιώθοντας το... σοκ και δέος που τους επεφύλασσε η τρικομματική συγκυβέρνηση και συνεχίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
   Επίσης, τη Δευτέρα 4/2, ώρα 11:30 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Όλγας Γεροβασίλη, και στελεχών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας, στο ΚΑΠΗ Πέτα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αυτής της χώρας και τους κατοίκους του νομού Άρτας ειδικότερα.
   Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου:
   Η φοροληστεία που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, φοροληστεία που κορυφώθηκε με το τελευταίο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα χαράτσια, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η φοροτιμωρία όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε αργό θάνατο.
   Η φοροληστεία που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός, επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά κλπ.). Η τρικομματική κυβέρνηση απαιτεί να πληρώνουν ακόμα και άνθρωποι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Εκφοβίζει τους πολίτες, απειλώντας με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, σπιτιών ακόμη και για μικροποσά, ενώ χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ φόρους στις τράπεζες (βλ. ρύθμιση αναβαλλόμενου φόρου), στους εφοπλιστές (διατήρηση της πληθώρας των φοροαπαλλαγών τους), στις μεγάλες εταιρείες (μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις Α.Ε στο 32,8% από 40%) και στους "έχοντες και κατέχοντες". Όσο δε για τη φοροδιαφυγή, καμία ρύθμιση, κανένα μέτρο, καμία ποινή για τους μεγαλοφοροφυγάδες!


   Την ίδια στιγμή, οι συνταξιούχοι που πήγαν να πάρουν τις συντάξεις τους στο τέλος του μήνα, είδαν για μία ακόμη φορά τις συντάξεις τους κουτσουρεμένες. Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται πλέον στο σημείο να μη μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, αφού λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν από τους συνταξιούχους, στο όνομα δήθεν του "εθνικού συμφέροντος", να πληρώσουν τα σπασμένα των τραπεζών και των διαπλεκόμενων "επιχειρηματιών" που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν μέσα στην κρίση και να φοροδιαφεύγουν μέσω offshore, στέλνοντας τα λεφτά τους στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.


   Αυτή η κατάσταση που μας εξαθλιώνει και μας ταπεινώνει καθημερινά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αγωνίζεται για να σταματήσει η καταστροφή, το ξεπούλημα και η χρεοκοπία του λαού.
   Να σταματήσει η φοροεπιδρομή.
   Να αποκατασταθούν σταδιακά οι συντάξεις, οι μισθοί και οι δομές πρόνοιας, με προτεραιότητα τα στρώματα εκείνα που βρίσκονται πλέον στο όριο της επιβίωσης.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με το πρόγραμμά του δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στους τοκογλύφους δανειστές, επιλέγει την ανάπτυξη, την κίνηση της οικονομίας, και το χτύπημα της φτώχειας και της ανεργίας που έχει πλήξει εκατομμύρια συμπολιτών μας και ιδίως τη νέα γενιά.
   Επίσης, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 4/2, ώρα 11:30 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη τύπου της βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Όλγας Γεροβασίλη, και στελεχών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας, στο ΚΑΠΗ Πέτα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αυτής της χώρας και τους κατοίκους του νομού Άρτας ειδικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.