12 Φεβ 2013

48ωρη απεργία στις κοινωνικές δομές της Άρτας

13 και 14 Φεβρουαρίου για να μην "γονατίσει" η κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ Νομού Άρτας συμμετέχουν στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκηρύσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. στις 13 και 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με κινητοποίηση στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 10:00 π.μ., σε συντονισμό με το Πανελλήνιο Συντονιστικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», τους εργαζόμενους στα Κ.Η.Φ.Η. και στις υπόλοιπες Κοινωνικές Δομές των Δήμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
   - Να συμπεριληφθούν τα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. στη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», (Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Κ.Η.Φ.Η.), μέσω της υπαγωγής του στην παράταση του «ΕΣΠΑ 2007-2013» για τα επόμενα δύο έτη (2013-2015). Καθώς επίσης, πολιτικός και στρατηγικός σχεδιασμός για την υπαγωγή του προγράμματος στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020, με παράλληλη νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δομές.
   - Την άμεση δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των Ο.Τ.Α. και μονίμων δομών Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. με τη μεταφορά των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την σταδιακή χρηματοδότηση από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών.
   - Άμεση υπογραφή 12μηνων συμβάσεων στους εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς σύμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2012.
   - Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη του 2012 και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση.
   - Αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις που προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π..
   - Αύξηση του ποσού της επιδότησης για κάθε εγγεγραμμένο παιδί στα 2.800 €, όπως ήταν μέχρι πρότινος.
   - Να υπάρξει πρόβλεψη νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των φορέων υλοποίησης από τον φορέα διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κονδύλια που φθάνουν στους Δήμους για τα Κ.Δ.Α.Π. - και την κάθε Κοινωνική Δομή - θα καλύπτουν αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Κεντρικών Τζουμέρκων και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας

   H Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξέδωσε Δελτίο Τύπου, που έχει ως εξής:
   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, όπως τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κ.Δ.Α.Π.», που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
   Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
   Σε μία περίοδο που η κοινωνία ολόκληρη έχει «γονατίσει» από τις πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στους περίπου 5.000 εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

2 σχόλια:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.