11 Ιαν 2013

Παρέμβαση της Αντιφασιστικής Συσπείρωσης Άρτας... ON AIR!!!

"Απέναντι στο ψέμα και την τρομοκρατία που μεταδίδουν οι οθόνες της αποχαύνωσης καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να βγούνε από τα καβούκια και τα καλούπια που τους φόρεσαν"

   Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, κατά τις 8.30 το βράδυ έγινε παρέμβαση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Άρτας από περίπου 20 άτομα και διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο, από την Αντιφασιστική Συσπείρωση καθώς και το κείμενο από τους 93 συλληφθέντες τις βίλλας Αμαλίας.
   Νωρίτερα είχαν υψώσει πανόστα τείχη του κάστρου της Άρτας, με το οποίο ζητούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
   Από τα τέλη Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει μια ανεπανάληπτη επίθεση του καθεστώτος σε καταλήψεις, ελευθέρους κοινωνικούς χώρους και σε οποιοδήποτε αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας. H μαφία κράτους και κεφαλαίου αφού έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα και έχει εγκλωβίσει την κοινωνία στην ανεργία, στον φόβο και την μιζέρια εκπληρώνει ένα από τα τελευταία της χατίρια στους φασιστικούς μηχανισμούς του κράτους. Καταστρέφει οτιδήποτε υπήρξε τα τελευταία χρόνια αντιστεκόμενο σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και φασιστικής απειλής.
   Οι επιχειρήσεις και η εκκένωση στην βίλλα Αμαλίας, την κατάληψη Σκαραμαγκά, τα στέκια της ΑΣΣΟΕ και του ελεύθερου ραδιόφωνου του 98fm καθώς και επιθέσεις σε άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε Ξάνθη και Βόλο δεν είναι απλά ένα στημένο σήριαλ για να ξεχαστεί το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Στην ουσία είναι η επίθεση του ξεκάθαρα πλέον φασιστικού κράτους που ανοίγει τον δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να αλωνίζουν ανενόχλητοι εξυπηρετώντας τα σχέδια της τρικομματικής συμμορίας για την εξαθλίωση και καθυποταγή της κοινωνίας στους οικονομικούς τους σχεδιασμούς.
   Ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια της στα κανάλια και τις εφημερίδες ακόμα και στον τοπικό τύπο όπως στην πόλη μας εξαπολούσαν συνεχείς επιθέσεις ταυτίζοντας τους χώρους αυτούς με στέκια του Σικάγο, του Τέξας, τους παρευρισκόμενους σε αυτά με κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικώνκαι άλλα ευφάνταστα σενάρια.
   Λίγες μέρες μετά την πρώτη εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στην βίλλα Αμαλίας οι μάσκες πέφτουν και τα παπαγαλάκια σωπαίνουν. Ένα τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποκαλύπτεται με ανώτατα στελέχη της μπλεγμένα όχι μόνο ηθικά, αλλά και έμπρακτα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ταυτόχρονα στην γειτονική πόλη της Ηγουμενίτσας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ στον χώρο του λιμανιού πιάνεται επ' αυτοφώρω να πουλάει ναρκωτικά..
   Η πλεκτάνη του καθεστώτος έχει πέσει, όμως πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Έτσι στις 9 Γενάρη εξαπολύει γενικευμένη επίθεση που θυμίζει Μέση Ανατολή [λείπουν μόνο οι νεκροί]. Μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλλας ΜΑΤ και ΕΚΑΜ επιτίθενται με 91 συλλήψεις στην ανακατάληψη της πρώτης και 7 στην δεύτερη στην Σκαραμαγκά 61.
   Ενδεικτικό ότι και οι 91 κατηγορούνται με κουκουλονόμο και τρομονόμο, ενώ οι κάμερες δείχνουν καθαρά τα πρόσωπα τους. Το ίδιο κάνει και σε 41 άτομα από αρκετά περισσότερα που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και σε αλληλέγγυους που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
   Παράλληλα κάνει επίθεση με τις σιδερένιες λαβές των κλομπ σε όσους πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο οικονομικών όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ηθικός αυτουργός Σαμαράς. Ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχει δώσει ακόμα εντολή να εισέρθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα σπίτια του Μπόμπολα και των λοιπών εφοπλιστών που δεν έχουν πληρώσει φόρο στην ζωή τους. Ταυτόχρονα δεκάδες ΜΚΟ που οι ίδιοι δημιούργησαν για ρουσφέτια δαπανώντας χρήματα που προοριζόταν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επίσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΝΔ όπου πρόσφατα στην Λάρισα αποδείχτηκε ότι οι αγρότες του κόμματος σπατάλησαν 10 εκ ευρώ και χρωστούσαν άλλα τόσα στα κρατικά ταμεία. Στα πανεπιστήμια στα στέκια της νεολαίας της ΔΑΠ όπου το μοίρασμα πτυχίων και μεταπτυχιακών ειδικότερα στα ΤΕΙ δεν έχει προηγούμενο ενώ η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είναι καθημερινή πραγματικότητα. Αντιθέτως δίνει μαθήματα ρεσιτάλ μέσω του Άδωνη λέγοντας ότι τα πανεπιστήμια είναι χώρος αναρχοκομμουνισμού επειδή υπερισχύουν κάποιες αφίσες.
   Όλα αυτά ενώ η βίλλα Αμαλίας και οι προαναφερόμενοι χώροι αποτελούσαν χώρους πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για χρόνια. Χώροι κοινωνικών δρώμενων με βιβλιοθήκε,ς αίθουσες υπολογιστών, κύκλων αυτομόρφωσης, κινηματικούς χώρους πορειών.
   Όσον αφορά τα άδεια μπουκάλια. σε όλους τους χώρους νεολαίων της χώρας βρίσκονται μέχρι αυτά να επιστραφούν σε κάβες και σε χώρους ανακύκλωσης.
   Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν να απαξιώσουν ή και να φιμώσουν τις φωνές για ισότητα και ελευθερία να ξέρουν πως είναι ανίκανοι να νικήσουν αυτά που δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ας γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα κομμάτι που αγωνίζεται μακριά και ενάντια στους μηχανισμούς και τους θεσμούς που εξυπηρετούν τον εφησυχασμό, τον λήθαργο και την υποταγή. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε το ψέμα και την πλύση εγκεφάλου από τα χειραγωγούμενα από το σύστημα Μ.Μ.Ε.
   Είμαστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην σύγχρονη δικτατορία του πολιτικού και οικονομικού ολοκληρωτισμού που επιτίθεται στην κοινωνία με τον φόβο, την ανεργία και τη φτώχεια.
   Απέναντι στο ψέμα και την τρομοκρατία που μεταδίδουν οι οθόνες της αποχαύνωσης καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να βγούνε από τα καβούκια και τα καλούπια που τους φόρεσαν τόσα χρόνια να συναντηθούν με τους διπλανούς τους να συζητήσουν να οργανωθούν και να παλέψουν για κοινότητες και κοινωνίες όπου θα παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για ζητήματα που τους αφορούν.
   Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ρατσισμό, την αδικία και τον κοινωνικό χειμώνα που επιβάλουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΜΕΣΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.