5 Ιαν 2013

Βράβευση μετά θάνατον των δύο Πακιστανών που έχασαν τη ζωή τους σώζοντας ηλικιωμένο ζευγάρι

Η ανθρωπιά είναι αυτή που μας ξεχωρίζει από τα ζώα

   Η Ακαδημία Αθηνών στο πλαίσιο των ετήσιων βραβεύσεων που πραγματοποιεί στο τέλος κάθε χρόνου, για το 2012 στην «Τάξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών» αποφάσισε να απονείμει το «Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, μετά θάνατον, στους δύο Πακιστανούς Humayun Anwar, 18 ετών και Waqar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τραίνου».
   Το τραγικό συμβάν συνέβη τον Απρίλη στο Κρυονέρι. Ο Humayun και ο Waqar και ο επίσης 18χρονος Masuud προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απελευθερώσουν από το ΙΧ που είχε ντεραπάρει επάνω στις γραμμές το ζευγάρι των ηλικιωμένων που βρίσκονταν εγκλωβισμένο μέσα σ' αυτό. Το ίδιο απεγνωσμένα επί 45 λεπτά κάτοικοι της περιοχής τηλεφωνούσαν στην αστυνομία να μεριμνήσει για να ενημερωθεί ο ΟΣΕ για το συμβάν και να σταματήσει την διέλευση τραίνων. Μάταιες οι προσπάθειες και των μεν και των δε.
   Το τραίνο ήρθε και με την φοβερή του δύναμη συνέτριψε το αυτοκίνητο και τους τέσσερις ανθρώπους. O Masuud στάθηκε «τυχερός»: τραυματίστηκε ελαφρά σωματικά, αλλά θα κουβαλάει για πάντα το ασήκωτο βάρος, του διασωθέντος από ένα πολύνεκρο έγκλημα στο οποίο δύο από τα θύματα ήταν φίλοι του.
   Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε το γεγονός της βράβευσης ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε το «παράδοξο» μιας χώρας όπου δεν είναι αποτελεσματική η λειτουργία των αρμόδιων για την προφύλαξη της ζωής υπηρεσιών ενώ λειτουργούν άψογα οι βραβεύσεις των νεκρών.
Περισσότερα για το θέμα εδώ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.