22 Νοε 2012

ΟΛΟΙ σε διαθεσιμότητα!!! Ωμός εκβιασμός από τον Μανιτάκη

- Εκβιάζει και προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια
- Διαβάστε τα επίμαχα σημεία της εγκυκλίου

   Την Τετάρτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέδωσε εγκύκλιο - τελεσίγραφο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις, αν δεν αποσταλούν τα στοιχεία από τους δήμους.
   Το υπουργείο ζητά την άμεση αποστολή των στοιχείων για τους υπαλλήλους οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, απειλώντας ότι σε περίπτωση που δεν αποσταλούν τα στοιχεία τότε θα κάνει χρήση των στοιχείων της απογραφής που έχει στη διάθεσή του και θα προχωρήσει μονομερώς στην ενεργοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας-απόλυσης για όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ χωρίς καμία εξαίρεση.
   Με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί με εκβιαστικό τρόπο από τη μια πλευρά να αναγκάσει τους δημάρχους να αποστείλουν τα στοιχεία, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει σχεδόν στο σύνολο των δήμων, και από την άλλη πλευρά να δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στους υπαλλήλους δημιουργώντας συνθήκες διχασμού τους υπό το φόβο της συνολικής απόλυσης.
   Η εγκύκλιος αναφέρει:
«...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό»
   και λίγο παρακάτω:
«Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις)».
   Όπως καταλήγει η ανακοίνωση:
«μόνο η γνωστοποίηση των αναγκαίων στοιχείων στο ΥΔΜΗΔ θα επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης του προσωπικού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των ίδιων των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.