16 Αυγ 2012

Στον αέρα η αναμετάδοση του αγώνα Μάλαγα - ΠΑΟ

Η συνέντευξη που... άναψε φωτιές!

   Η ΕΡΤ έχει αρχίσει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων με την UEFA, προκειμένου να μειώσει το ποσό που καλείται να καταβάλλει σε ετήσια βάση για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Champions League.
   Ωστόσο, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΕΡΤ δεν έχει πληρώσει την προκαταβολή που όριζε η τρέχουσα σύμβαση και θεωρητικά, δεν έχει το δικαίωμα να καλύψει τα παιχνίδια των πλέι οφ. Επομένως, η τηλεοπτική μετάδοση του ματς Μάλαγα - Παναθηναϊκός είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί...
   Την είδηση επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα pontarisma.gr. Ο Σίμος εξήγησε τι συμβαίνει...  
Κύριε Σίμο, τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύμβαση του Champions League;
   «Υπάρχει μια σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και η οποία βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ δεν κατέβαλλε ως όφειλε την προκαταβολή (σ.σ. 30 Ιουνίου) για τη νέα χρονιά και προφανώς είχε δοθεί σιωπηρή παράταση στο προηγούμενο καθεστώς. Κι αυτό διότι η UEFA, αφού ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ (σ.σ. 8 Ιουλίου) δεν μας ενημέρωσε ούτε και ενεργοποίησε τυχόν ρήτρες ασφαλείας που υπάρχουν, για τη μη καταβολή του ποσού».  
Ο στόχος της ΕΡΤ ποιος είναι;
   «Ο στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης. Και μάλιστα η UEFA, σε αλλαγή επιστολών που είχε με την προηγούμενη διοίκηση, αναφέρεται στην κρίση που επικρατεί στη χώρα, άρα είναι κάτι που το αναγνωρίζει. Στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, με γνώμονα την οικονομική κρίση που επικρατεί».  
Η ανάθεση σε «έμπειρο γραφείο νομικών» τι στόχο έχει;
   «Να εξετάσει αναλυτικά τι σύμβαση που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και να διευκρινιστεί αν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις τόσο στην επιθυμία μας για επαναδιαπραγμάτευση, όσο για το ποιο είναι το εύλογο τίμημα που πρέπει η ΕΡΤ να ζητήσει από την UEFA να αποδεχθεί».
Ωστόσο, την Τετάρτη 22 Αυγούστου παίζουν Μάλαγα – Παναθηναϊκός. Θα μεταδοθεί ο αγώνας;
   «Ζητήθηκε από τους νομικούς να παραδώσουν το πόρισμά τους ως τα τέλη της εβδομάδας. Και το πόρισμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου. Θα είμαστε όμως έτοιμοι και σε εγρήγορση, από τεχνικής πλευράς, να καλύψουμε τον αγώνα αν αυτό αποφασιστεί από το έκτακτο Δ.Σ.».  
Η μη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα – Παναθηναϊκός ενεργοποιεί κάποια ρήτρα ασφαλείας της UEFA;
   «Μέσα στην εβδομάδα θα στείλουμε σχετική επιστολή στην UEFA, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση σήμερα και ζητώντας διευκρίνιση, για το αν η μετάδοση του αγώνα ενεργοποιεί αυτομάτως τη σύμβαση για τη σεζόν 2012-13. Ευελπιστώ και ο αγώνας να μεταδοθεί και η ΕΡΤ να επαναδιαπραγματευτεί με την UEFΑ».  
   Η επαναδιαπραγμάτευση όμως απαιτεί χρόνο και ο αγώνας διεξάγεται σε… έξι και σήμερα ημέρες.
«Οι νομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, στο πόρισμά τους θα μας κάνουν γνωστή κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Προφανώς μια επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί χρόνο και περιμένουμε τόσο τη γνωμοδότηση όσο και την απάντηση της UEFΑ στην επιστολή που θα στείλουμε».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.