10 Ιουλ 2012

Οι Άθικτοι στην Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα

- Παμπόνηρη και τσαχπίνικη κομεντί
- Δείτε το trailer

    Ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Κυανή Ακτή συνεχίζει τις προβολές του την Πέμπτη 12, Σάββατο 14, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου (ώρες προβολών 9.15 και 11.15) με την ταινία "Άθικτοι" των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς με τους: Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι (βραβείο Cezar 2012), Οντρέ Φλερό, Γαλλία 2011
   Πρόκειται για μια παμπόνηρη και τσαχπίνικη κομεντί δύο πανέξυπνων σκηνοθετών. Των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, με ένα ντουέτο χαρισματικών ερμηνειών, από τον Φρανσουά Κλουζέ - που στην όψη και το στυλ παραπέμπει στον Ντάστιν Χόφμαν - και τον «άγνωστο» Ομάρ Σι.
   Ένας καθηλωμένος, με δύο θρυμματισμένους σπονδύλους, ζάπλουτος επιχειρηματίας (Φρανσουά Κλουζέ) αποφασίζει να ρισκάρει προσλαμβάνοντας ως προσωπικό του νοσοκόμο κάποιον... νεαρό μικροκακοποιό, μαύρο μετανάστη από Σενεγάλη (Ομάρ Σι).
   Το αποτέλεσμα αυτής της ετερόκλητης και ασύμβατης συνύπαρξης καταλήγει σε έκρηξη χαράς, δημιουργίας, φιλίας και αληθινής ζωής. Ο αυθεντικός και γεμάτος ενέργεια Σενεγαλέζος απελευθερώνει τον άρρωστο, με αποτέλεσμα η θετική αύρα του να εκτοπίζει διαρκώς το αρνητικό πεδίο του πλούσιου. Ετσι ο αυτοσαρκασμός αποδεικνύεται θαυματουργός. Όπως, «είμαι σαν κατεψυγμένο φιλέτο σε τηγάνι». Οπως, «πού βρίσκεις έναν παραπληγικό; Εκεί όπου τον άφησες». Με αυτόν τον τρόπ,ο ένα περιστατικό εκ πρώτης όψεως θλιβερό και απωθητικό, μεταποιείται στο αντίθετό του με εργαλεία το χιούμορ, την αυθεντικότητα και τον σαρκασμό.
   Δείτε το trailer της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.