3 Ιουλ 2012

Η αλήθεια σχετικά με την "ρατσιστική" Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής

Άλλο Τράπεζα Αίματος κι άλλο Εθελοντές Αιμοδότες

   Εδώ και λίγες ημέρες έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο η αφίσα που βλέπετε, η οποία ενημερώνει για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με την σαφή υπογράμμιση "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ".
   Όπως καταλαβαίνετε έχει ξεσπάσει κύμα διαμαρτυριών σχετικά με την πρόδηλη ρατσιστική διάθεση και η κριτική έχει επεκταθεί και στους γιατρούς που κάνουν τις αιμοληψίες, διότι έτσι "παραβιάζεται ο όρκος του Ιπποκράτη", περί μη διακρίσεων στον πάσχοντα κλπ.
   Επιτρέψτε μου να πάρω θέση στο ζήτημα, ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, επί δύο θητείες Γραμματέας του Συλλόγου και πλέον μέλος του Δ.Σ.
   Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ Τράπεζας Αίματος και Εθελοντών Αιμοδοτών:...
   - Στην Τράπεζα αίματος, τα μέλη αιμοδοτούν για να χρησιμοποιήσουν το αίμα μελλοντικά για τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους και το αίμα το διαχειρίζεται αυτός που ελέγχει την Τράπεζα Αίματος, πχ Δ.Σ. Συλλόγου, επαγγελματικής ομάδας ή ακόμη και κόμματος.
   - Οι Εθελοντές Αιμοδότες αιμοδοτούν για χάρη του "άγνωστου πάσχοντα" και το αίμα το διαχειρίζεται η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου.
   Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμιά παραβίαση όρκου του Ιπποκράτη από τους γιατρούς, ούτε καν καταδικαστέα ενέργεια εκ μέρους των Χρυσαυγιτών. Διότι, τότε πρέπει να καταδικάσουμε -για παράδειγμα- όλες τις Τράπεζες Αίματος επειδή κάνουν διακρίσεις σε ποιον δίνουν το αίμα (μόνο για την ομάδα τους, το συνδικάτο τους, τα μέλη τους, την επαγγελματική τους ένωση, το σωματείο τους, τον σύλλογό τους κ.ο.κ.)
   Από την άλλη πλευρά όμως ο τρόπος που προπαγανδίζεται από τους Χρυσαυγίτες η δημιουργία της Τράπεζας Αίματος, δηλαδή η υπογράμμιση "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ", εξυπηρετεί προφανείς κομματικούς επικοινωνιακούς σκοπούς, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιδέα της αιμοδοσίας, την αξία της ανθρώπινης υγείας, της ανθρώπινης ζωής κλπ.
   Κατά τη γνώμη μου σε αυτό θα έπρεπε να εστιαστεί η κριτική και όχι στο για ποιον προορίζεται το αίμα που συγκεντρώνεται.

2 σχόλια:

  1. Καθαρματα χρυσαυγιτες, εγω που μενω ολλανδια, απο που θα βρω αιμα, αν σας μιμηθουν οι ολλανδοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα μπορούσαν οι Χρυσαυγίτες να βάζουν τα εισιτήρια για το πήγαινε-έλα, ώστε να παίρνουν αίμα οι Έλληνες του εξωτερικού; Έτσι θα τονωθεί και ο τουρισμός, θα αυξηθούν οι πτήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες θα προσλάβουν κι άλλο προσωπικό, ολόκληρο ντόμινο αναπτυξης.
      Μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Και επειδή θα τα αγοράζει πακέτο τα εισιτήρια η Χ.Α., θα της κάνουν και καλύτερη τιμή...
      Λέτε αυτό να εννοούν οι Χρυσαυγίτες όταν φωνάζουν: ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.